Clocked

Clocked – Alter Ego

In vara anului 1972 se disputa in Reikjavik, Islanda, meciul pentru titlul mondial de sah intre americanul Bobby Fischer si sovieticul Boris Spassky. Am participat si eu la meciul secolului, intr-un fel. Nuuuu, nu atunci in 1972, caci nici nu eram nascuta, ci mult mai tarziu.. in 2015, la Alter Ego, Clocked (Strada Cornescu 4, Bucuresti). Pentru 60 de minute am fost captiva in sala de joc, alaturi de prietenii mei bloggeri: Emil, Sofia, Iulia, Andrei si Alexandru. Ne-am transpus in atmosfera meciului secolului si am reusit sa castigam partida. Pentru noi nu a fost sah mat, am reusit sa evadam in 56 de minute.

 

Alter ego-ul meu a fost tare incantat de aceasta experienta. ClockedAlter Ego este total diferita de alte camere de evadare reala. Un joc frumos care te confrunta cu un alt tu insuti, care te provoaca sa gandesti simplu si logic, care iti testeaza creativitatea si atentia.

Mi-a placut mult tabla de sah din camera. Iti da senzatia aceea de maretie, de putere. Cand eram mica imi placea jocul de sah si uneori mai jucam cu tata. Dar evident ca el se punea la mintea mea, ma ajuta, nu era foarte strict, mai trecea cu vederea anumite reguli, mai muta piesele de joc in defavoarea lui doar pentru a ma lasa pe mine sa castig. Si tare mandra eram ori de cate ori castigam. Mi-ar placea sa mai joc asa cand si cand o partida de sah, sa-mi amintesc regulile jocului si/sau sa le invat pe cele pe care nu le-am stiut niciodata. Asta este minunea jocurilor de evadare reala: te fac sa redevii copil, iti amintesc de lucrurile frumoase ale vietii si te inspira si te provoaca sa te intorci la ele.

Jocul de sah este un joc inteligent. La fel si jocul de evadare reala. Mister, adrenalina, comunicare in echipa. Clocked este o adevarata aventura pentru minte, dupa cum bine spune si imaginea de mai jos, si recomand din suflet sa va jucati macar o data.

 

Comments

  1. Pingback: Bătălia cu tine însuţi se dă la Clocked | Malaezu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*