Descult in parc

Nevasta mea e o comoara. Ma duc sa o ingrop. – ii spune un homeless lui Paul cand acesta se plimba descult in parc.

Paul Batter este un tanar avocat, proaspat casatorit. Isi doreste sa obtina succesul in cariera, doar ca sotia lui pare ca nu il intelege. Ea are nevoie de atentie, de timp impreuna, de dragoste…. ca orice femeie de altfel, nu-i asa? Corie este vesela, fasneata, se bucura din plin de viata si crede ca dragostea este mai presus de toate in lumea asta. Paul este sobru, scortos, pragmatic si poate putin fricos. Corie actioneaza dupa cum simte, pe cand Paul prefera sa fie doar un spectator. Sunt atat de diferiti incat ai spune ca cei doi nu vor putea trai impreuna vreodata. Insa dragostea face minuni, dragostea chiar este mai presus de orice.

 

Dupa o saptamana de miere la hotel, Corie (Diana Cavallioti) si Paul (Stefan Banica) se muta in noul lor apartament. Este micut, nemobilat, friguros si se afla la etajul 9 al unui bloc in care nu exista lift. Pe langa toate acestea, baia nu are cada (doar o cabina de dus), chiria este mult prea mare pentru conditiile pe care (nu) le au, iar vecinii sunt niste ciudati. Paul nu este deloc incantat, dar Corie este increzatoare in viitorul lor.

Mai mult, vrea sa o vada fericita si pe mama ei (Ileana Cernat) si ii aranjeaza acesteia un blind-date cu Victor (Razvan Vasilescu), artistul traznit de la mansarda.

Diana Cavallioti este energica si stralucitoare, vesela si zapacita. Am mai vazut-o in spectacolul Femei in miscare si sper sa o vad tot mai des pe scena, este talentata si dinamica. Stefan Banica a intrat foarte bine in pielea personajului sau: la inceput este serios, scortos, apoi ne uimeste cu schimbarea sa radicala, este foarte simpatic si amuzant descult.

De asemenea, regia este impresionanta, moderna si originala. Mi-a placut momentul in care vin baietii cu mobila si totul se intampla frumos, bine organizat si in pasi de dans. A fost deliciul publicului, care a aplaudat voios in ritmul muzicii. Un al moment delicios a fost cel cu baiatul de la compania de telefonie (Serban Georgevici), care vine sa le repare telefonul si asista cu voie sau fara voie la disputa celor doi.

Descult in parc este o comedie despre viata din toate zilele ale unor oameni care isi cauta fericirea si dau numai peste buclucuri, spune Judy Florescu. Este o comedie despre viata si dragoste, despre caractere si alegeri.

 

 

Descult in parc de Neil Simon la Teatrul de pe Lipscani.

Regia: Stefan Banica

Distributia: Stefan Banica, Diana Cavallioti, Razvan Vasilescu, Ileana Cernat, Serban Georgevici

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *