Berlin. Focurile din Tegel

Nu este lumea pe care au ales-o ei.

Dar este singura ramasa.

 

Berlin. Focurile din Tegel

de Fabio Geda si Marco Magnone

Editura Corint Junior

 

Berlin – aprilie 1978. Un virus misterios, WB, a ucis toata populatia adulta din orasul Berlin, in urma cu trei ani. Au mai ramas doar copiii, care s-au impartit in grupuri rivale si lupta pentru supravietuire intr-un oras aflat acum in ruina. Berlinul este acum fara electricitate ori incalzire, iar casele sunt jefuite in mod repetat.

Nora si Christa sunt doua membre din grupul Havel. Micutul Theo al grupului Havel este rapit de cei din grupul de pe aeroportul Tegel, iar cele doua fete merg sa-i ceara ajutorul lui Sven, liderul baietilor din grupul Gropiusstadt. Doar ca Sven nu vrea sa le ajute. Initial. El este cel mai mare baiat din grup, are 19 ani, a reusit sa supravietuiasca cel mai mult virusului, dar oboseala incepe sa se faca resimtita.

Jakob , un alt baiat din grupul Gropiusstadt se hotaraste sa le ajute pe fete si traverseaza Berlinul impreuna cu ele in cautarea si eliberarea micului Theo.

 

Harta m-a ajutat sa-i urmez pas cu pas pe adolescenti in aventura lor, sa le fiu aproape si sa inteleg mai bine povestea. Este o poveste frumos inchegata si relatata, iar personajele sunt bine conturate. Christa este conducatoarea grupului de fete care traiesc pe Pfaueninsel – Insula paunilor, situata pe raul Havel. In ea m-am regasit eu cel mai mult, este o fata curajoasa, usor ironica atunci cand este cazul si gata oricand sa lupte pentru cei dragi. Jakob este un membru din grupul Gropiusstadt, care locuiesc in cartierul rezidential proiectat de arhitectul Walter Gropius si care promoveaza solidaritatea si colaborarea. Jakob este un baiat saritor, muncitor, si foarte curajos, in special in cele mai grele momente. Nora, prietena Christei are doar 15 ani si este o fetita vesela, curajoasa si este cea care o determina pe conducatoare sa plece in cautarea lui Theo. Dar sa va las sa descoperiti si singuri celelalte personaje.

 

Berlin. Focurile din Tegel este o carte plina de aventura si mister. Este prima carte dintr-o frumoasa serie pe care sunt convinsa ca in mod special adolescentii o vor indragi. Este o aventura placuta, deloc violenta, chiar daca Jocurile Mortii sunt tensionate si tin cititorul cu sufletul la gura.

Fabio Geda a mai scris: “In mare sunt crocodili” si “Singur pe strada”, doua carti inspirate din realitate care m-au impresionat foarte mult. Mi-a placut scrierea libera si cursiva a lui Fabio Geda, iar cand am aflat ca apare o noua carte a sa, fie ea si de aventura ori fantastica, am stiut ca trebuie sa o citesc.

De Marco Magnone nu am citit nicio carte pana acum. Dar am sa mai citesc cu siguranta, pentru ca am aflat ca este autorul mai multor romane grafice si  jurnale de calatorie, si cred ca am sa incep cu cartea sa “Bim Bum Berlin”, un documentar romantat despre capitala Germaniei, unde Magnone a trait in 2005-2006.

Mi-a placut romanul Berlin. Focurile din Tegel si abia astept urmatoarele carti din serie. Cred ca aceasta serie poate fi comparata putin cu seria “Divergent”, in care tineri frumosi lupta pentru a supravietui intr-o lume fara reguli.

 

As vrea sa va mai spun ceva.

Orice kit de supravietuire trebuie sa contina: un rucsac, un bidon cu apa potabila, o patura termoizolatoare, un pix cu lanterna, harta orasului si .. cartea “Berlin. Focurile din Tegel”.

Sursa foto: berlin.edituracorint.ro

Comments

  1. Pingback: Paparazzi BERLIN si Editura Corint Junior - Fa-te auzit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *