Geometria iubirii

Geometria iubirii

de Jessica Levine

Leda, Grupul Editorial Corint

 

Un roman in doua parti despre iubire, arta si pasiune salbatica. 

1987. New York

Tanara si frumoasa Julia traieste de 10 ani alaturi de Ben, un barbat pe  care il iubeste si care ii ofera stabilitate si confort. Sunt un cuplu de invidiat, au o viata perfecta si mai sunt foarte putini asa ca ei.

Intr-o zi, Julia se intalneste intamplator cu o fosta iubire – Michael, un compozitor talentat si un fost bun prieten al lui Ben. Intalnirea ii da complet viata peste cap. Acum Julia oscileaza intre viata linistita si confortabila alaturi de Ben si viata pasionala si aventuroasa alaturi de Michael.

Julia nu stie ce isi doreste si nu poate sa ia o decizie, dar lucrurile se aseaza de la sine in viata ei, intr-un fel.

2004, New York – California

Daca eram eu scriitoarea, m-a opream la partea intai. Cumva partea a doua nu prea m-a incantat. Imbina frumos analiza psihologica cu povestea de dragoste, dar eu nu am rezonat deloc cu Julia. M-am regasit mai mult in verisoara ei Anne si aproape ca m-am indragostit de Ben. Ce femeie nu si-ar dori un barbat ca Ben, un barbat inteligent care sa-i ofere stabilitate, siguranta, dragoste neconditionata si libertate, independenta?

Se pare ca undeva, acolo sus, exista un computer care ne dirijeaza viata, astfel incat, in momentul in care obtii ceea ce-ti doresti cu ardoare, pierzi altceva, asa cum spune chiar Michael. Dupa 16 ani, dragostea si pasiunea dintre Julia si Michael nu s-au stins. Acum, peste decenii, intalnirea celor doi in California are efecte distrugatoare pentru toti cei din jurul lor.

 

Geometria iubirii nu este deloc o carte siropoasa despre triunghiuri amoroase, patrate sau alte forme geometrice. Este o poveste realista despre o a doua sansa in viata, o analiza psihologica a dorintelor si a neimplinirilor din viata amoroasa a unei femei.

 

Morala lecturii

Tu esti creatoarea propriei tale vieti si propriilor tale experiente. Toti oamenii sunt trecatori prin viata ta, tu esti singura responsabila pentru faptele tale in aceasta lume.

Si asculta glasul inimii! La timp!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *