Deepwater Horizon: Eroi in largul marii

Iubesc povestile despre curaj, despre viata si dorinta puternica a omului de a trai. Povestile bazate pe fapte reale si pline de emotie, care ne motiveaza sa mergem inainte oricate greutati ne apasa umerii. Povestile care ne arata cat de mici si de neputinciosi suntem in fata unui dezastru. O astfel de poveste este “Deepwater Horizon: Eroi in largul marii”.

Pe 20 aprilie 2010 a avut loc unul dintre cele mai mari dezastre ecologice ale omenirii: explozia platformei petroliere Deepwater Horizon din Golful Mexic. Recunosc ca la vremea respectiva eu nu am auzit sau citit ceva despre aceasta explozie si sunt absolut convinsa ca mai exista si altii in aceeasi situatie cu mine. Asadar, ma bucur mult ca in aceasta toamna Freeman Entertainment ne aduce pe marile ecrane povestea cutremuratoare a celor 126 de membri ai echipajului care lucrau la bordul platformei in acea zi.

Deepwater Horizon: Eroi in largul marii

Regia: Peter Berg

Distributia: Mark Wahlberg, Kurt Russell, Kate Hudson, J.D. Evermore, Dylan O’Brien, Gina Rodriguez, John Malkovich, Stella Allen

In urma acestei explozii si-au pierdut viata 11 membri ai echipajului de pe Deepwater Horizon. Acestia erau muncitori calificati, femei si barbati, care sperau sa se intoarca curand la mal, la cei dragi lor. Intrebarile referitoare la ce si de ce nu a mers cum trebuie in acea zi pe platforma petroliera Deepwater Horizon raman in continuare fara raspuns.

 

Mark Wahlberg are un rol de exceptie in aceasta drama impresionanta. Personajul sau, Mike Williams, este tehnicianul electronist sef al companiei Transocean si un barbat devotat familiei sale. Mike este puternic, extrem de curajos, dar mai presus de toate este un camarad de incredere si nu lasa niciun coleg in urma. “Deepwater Horizon: Eroi in largul marii” este un film emotionant despre camaraderie si curaj, despre familie si despre dragostea de viata, despre supravietuire. 

“Ma simt mereu atras de povestile despre curajul uman si despre spiritul omului care incearca sa combata calamitatile autentice – iar aceste elemente sunt miezul acestei povesti…….. In mijlocul acelei atentii indreptate doar spre deversarea de titei, acel eroism aproape ca s-a pierdut. Filmul reprezinta sansa de a spune acea poveste.” afirma regizorul Peter Berg.

Scenariul a fost scris de Matthew Michael Carnahan si Matthew Sand, si s-a bazat pe un articol din New York Times: Deepwater Horizon’s Final Hours, scris de David Barstow, David Rohde si Stephanie Saul, rezultatul interviurilor luate unui numar de 21 de supravietuitori, cat si al declaratiilor oficiale date de alti membri implicati in eveniment.

Un moment inteligent si impresionant al filmului este in mainile micutei Sydney, fiica lui Mike Williams. Fetita explica pe intelesul tuturor ce este o platforma petroliera si ce fac mai exact cei care lucreaza acolo. Domeniul petrolier nu este prea bine inteles de cei din afara acestuia, astfel ca explicatia micutei Sydney este foarte bine gandita si strategic amplasata in poveste. Intr-un fel, dupa ce am primit aceasta explicatie, m-am teleportat pe platforma petroliera si m-am lasat coplesita de povestea eroilor reali din largul marii.

Deepwater Horizon inseamna cea mai mare deversare de petrol din istorie, dar totodata inseamna curaj si multa emotie. A fost un dezastru cumplit care a schimbat radical viata celor implicati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *