Miss Peregrine’s Home for Peculiars

O poveste fantastica si o experienta cinematografica exceptionala: Miss Peregrine’s Home for Peculiars (Copiii domnisoarei Peregrine: Intre doua lumi)

Regia: Tim Burton

Distributia: Terence Stamp, Samuel L. Jackson, Judi Dench, Eva Green

Filmul Copiii domnisoarei Peregrine: Intre doua lumi are la baza romanul de debut al lui Ransom Riggs, publicat in 2011.

Recunosc ca atunci cand am vazut pentru prima oara trailer-ul am spus ca filmul acesta nu este genul meu. Observand ulterior nerabdarea prietenilor mei de a vedea acest film, am devenit curioasa si intr-un final am fost la randul meu nerabdatoare sa apara la noi in cinema si sa merg sa-l vad. Si tare mi-a placut. Miss Peregrine este o experienta cinematografica captivanta si impresionanta.

 

Fiecare din noi este diferit, lucru bun de altfel. Suntem unici si ar trebui sa ne mandrim cu asta. Doar ca noua parca ne este jena, sau poate teama, pentru ca daca facem ceva diferit suntem vazuti imediat ca niste ciudati. Nu-i asa? De cate ori nu ai facut ceva altfel si ti s-a spus ca esti nebun ori ciudat?! De cate ori nu ai simtit ca nu este locul tau aici, sau ca poti sa nu te ridici la nivelul dorintelor celorlalti?!

Filmul “Miss Peregrine’s Home for Peculiars” vorbeste despre acceptarea a ceea ce suntem, asa cum suntem, diferiti, originali, ciudati. 

Caminul DomnisoareiPeregrine ofera copiilor un loc paradisiac care ii protejeaza de lumea din afara, pe care nu o pot intelege sau careia nu ii pot face fata cu abilitatile lor speciale. Totodata, este un refugiu fata de dusmanii lor puternici, ‘gaunosii’. Fiecare copil din casa domnisoarei are o ciudatenie a sa: levitatia, manipularea focului sau a aerului si altele. “Acesti copii ar fi vazuti ca niste nebuni si ar fi persecutati in lumea din afara. Pe insula indepartata unde traiesc si prospera, “ciudatenia” lor este celebrata ca fiind ceva special si frumos.”, afirma Eva Green.

In rolul domnisoarei Peregrine, Eva Green este senzationala. I se potriveste de minune personajul, este atat de blanda si calda cu copiii, protectoare, misterioasa, dar si atat de autoritara si hotarata atunci cand este nevoie. Ciudatenia domnisoarei Peregrine este aceea de a fi o ymbrine, ceea ce inseamna ca poate manipula timpul si poate sa ia forma unei pasari. Miss Peregrine, alaturi de alte ymbrine, foloseste aceasta abilitate pentru a crea o bucla temporala in care ea si copiii traiesc aceeasi zi iar si iar, fiind astfel protejati de relele din lume.

Jake (Asa Butterfield) este noul venit in caminul domnisoarei Peregrine. A ajuns aici datorita bunicului sau, care ii spunea niste povesti stranii cand era mai mic. Este o aventura pentru el, care considera ca nu are nicio super-putere, asemeni celorlalti copii. Dar aici, in caminul domnisoarei Peregrine, Jake afla cine este el cu adevarat.

 

De neuitat si de neegalat intalnirea cu Jake si cu Miss Peregrine in cinema. Mi-a placut, este o calatorie si o poveste fascinanta. Stay peculiar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *