Incaltaminte de toamna pentru copii

A venit toamna si a inceput scoala de ceva vreme. Copiii nostri se apropie cu pasi repezi de teste si evaluari, trebuie sa-i ajutam, sa-i stimulam sa invete cu drag si spor, dar trebuie sa avem si grija de ei, sa aiba tot ceea ce au nevoie. Atat mancare, cat si rechizite, dar mai ales imbracaminte si incaltaminte. Cu rechizitele scapi usor, pentru ca la scoala se specifica foarte clar care sunt cerintele. Cu imbracamintea, de asemenea, este usor. Dar la incaltaminte trebuie sa avem foarte mare grija. Incaltamintea pentru copii trebuie sa fie din materiale de cea mai buna calitate, sa fie rezistenta, sa nu le strice mersul si cel mai important sa fie si moderna.

Copiii se joaca si alearga mult la scoala in pauze, dar si dupa ore. In curtea scolii, in parc sau in fata blocului, copiii trebuie sa poarte incaltamintea corespunzatoare. Sa nu transpire la picioare si sa nu le intre apa atunci cand ploua sau atunci cand se zbenguie prin toate baltoacele. Sa aiba o talpa aderenta pentru a nu aluneca cine stie pe unde si daca se poate sa fie din piele, este perfect. Ei cresc repede si de la un an la altul nu li se mai potrivesc “papucii”, dar tot trebuie sa avem grija sa le cumparam incaltaminte de calitate.

Imi amintesc cate perechi de adidasi am rupt eu, tocindu-le talpile. Ieseam la joaca in fata blocului si desenam cu creta pe asfalt tot felul de jocuri: sotron, melcul, tarile, etc. In plus, uneori mai desenam diverse altele: casute, floricele sau scriam mesaje traznite. Si dupa ce terminam joaca ne apucam sa stergem desenele… cu ce? Cu talpile incaltarilor pe care le purtam. Isi aminteste cineva? Dupa ce toceam o vara intreaga talpile adidasilor in fata blocului, trebuia sa merg la scoala si iata cum parintii imi cumparau adidasi noi.

Asadar, trebuie sa avem grija de copiii nostri, sa le oferim incaltamintea potrivita si sa ne bucuram atunci cand vin acasa cu incaltarile rupte. Inseamna ca sunt niste copii sanatosi, voiosi, cu pofta de viata si merita o pereche noua de incaltaminte. Chiar daca mai au vreo 4 in dulap.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *