Aliatul

Aliatul (Allied)

Regia: Robert Zemeckis

Scenariul: Steven Knight

Cu: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Lizzy Kaplan

Distribuit de Ro Image 2000.

 

Aliatul spune o poveste frumoasa de iubire, in vreme de razboi. In mijlocul unei misiuni extrem de periculoase, Max Vatan (Brad Pitt), ofiter britanic de informatii, si Marianne Beauséjour (Marion Cotillard), spioana franceza, luptatoare in Rezistenta se indragostesc. Poate sa dureze o asemenea dragoste? Poate Marianne sa devina o sotie iubitoare dintr-o spioana nazista? Poate el sa creada in ea, cand aceasta este experta in actorie si asasinare? Pot ei sa ramana necunoscuti pentru toata lumea, sa-si ascunda identitatile o viata intreaga?

Nu sunt fana Brad Pitt, insa mi-a placut extraordinar de mult interpretarea sa in acest film. In schimb, Marion Cotillard este una din actritele mele preferate, inca de cand am vazut-o in Jeux d’enfants (2003) si inca o data mi-a aratat de ce o indragesc atat.

Marion Cotillard este femeia fatala, senzuala, carismatica, puternica. Brad Pitt este dur, sobru si reticent, si impreuna cu Marion formeaza un cuplu atat de frumos. M-au fascinat si mi-a placut mult sa-i vad impreuna pe marele ecran, in acest joc intrigant si ofertant. Multa actiune, suspans, dragoste si mister, tradare, un strop de emotie si o usoara conotatie psihologica fac din Aliatul un film reusit.

Pana intr-un punct filmul pare un thriller clasic de spionaj asemeni filmului “Mr. &Mrs. Smith”. Dar este mult mai mult de atat. Filmul Aliatul vorbeste despre frica si curaj, despre dragoste si tradare, despre o poveste reala din al Doilea Razboi Mondial. Scenaristul Steven Knight a auzit povestea a doi spioni sub acoperire din Al Doilea Razboi Mondial care s-au indragostit, insa s-au intors unul impotriva celuilalt atunci cand identitatile lor au fost expuse. Si astfel a luat nastere personajul Max Vatan, barbatul prins in capcana si pus sa aleaga intre dragoste si datoria fata de tara sa care lupta pentru un viitor liber.

In dragoste si in razboi totul este permis. 

 

– Articol scris de Cristina. –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *