Cele mai bune metode de promovare online a unui business si avantajele acestora

Din ce in ce mai multe companii aleg ca si metoda de promovare, mediul online. De ce? Pentru ca oamenii acceseaza, intr-un fel sau altul, diferite site-uri sau pagini web, si acestia pot deveni potentiali clienti sau parteneri de afaceri in viitor.

Campaniile de marketing direct incep sa prinda din ce in ce mai mult contur, iar firmele cauta sa isi atinga obiectivele legate de atingerea unui numar de clienti, in acest sens. Intr-o asemenea campanie, lista persoanelor contactate trebuie sa contina exclusiv informatii relevante care, ulterior, sa fie verificate.

Lipsa informatiilor fac ca obiectul comunicarii si al vanzarii sa fie unul defectuos. Nu iti doresti asta, asa-i? Daca nu stiai, peste 600.000 de firme din Romania vand eficient si sunt vizibile in online prin intermediul unui catalog complet si actualizat cu lista firme. Performantele afacerii tale se masoara in vanzari si satisfactia clientilor in urma procesului de cumparare. Daca societatea ta are o imagine profesioniasta, atunci sa fii sigur ca prin intermediul unei baze de date cu ‘’info firme’’ va beneficia de diverse facilitati, va fi functionala in mediul online si va fi tinta unor clienti importanti.

Mai mult decat atat, mesajele trimise persoanelor tinta trebuie sa faca referire numai la produsul sau serviciul oferit, in cel mai amanuntit mod posibil, pentru captarea atentiei cititorului.

Dupa ce se stabileste baza de date cu potentialii clienti, se selecteaza metodele de promovare cele mai eficiente, prin intermediul carora se transmite un mesaj clar, concis si concludent, al campaniei respective. In aceasta privinta, exista o companie in Romania care va ofera numeroase modalitati de transmitere a mesajelor si aici mentionam prin email, fax, campanii de SMS marketing, marketing prin voce sau prin social media.

Daca luam cazul SMS marketing, spre exemplu, publicul tinta primeste direct pe telefonul mobil mesaje despre un anumit produs sau serviciu pe care o firma le ofera si oamenii respectivi ar fi interesati. In acest caz,  mesajul este scurt, la obiect, concis, si usor de retinut. Campaniile de SMS marketing se ocupa de transmiterea mesajelor de felicitare, de reamintire a unui anumit termen limita, de confirmare, de multumire. Avantajul acestora este ca SMS-urile de regula sunt citite instant.

Pe de alta parte, in cazul Email marketing, avem optiunea newsletter-ului, in care se anunta modificari ale serviciilor sau noi imbunatatiri ale produselor, printr-un simplu e-mail. Acesta este citit de catre destinatar in timp util, si ajunge direct in Inbox, trecand de filtrul Spam.

Cat despre celelalte tipuri de campanii marketing, mentionam avantajele campaniilor prin fax, potrivite serviciilor business-to-business. De asemenea, si campaniile de telemarketing sunt deosebite, deoarece operatori cu voci foarte calde si placuta si cu pregatire in domeniul vanzarilor, pot vinde un produs sau pot prezenta un anumit serviciu, identificand potentialii clienti pe baza unor conversatii prietenesti. Campaniile dedicate promovarii sunt de fapt informatii colectate cu grija. Tu ce metode de promovare online utilizezi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *