Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad vine in luna aprilie la Bucuresti

In perioada 21-23 aprilie 2017, Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad va sustine patru spectacole pe scenele a doua importante teatre din Bucuresti, respectiv Teatrul Odeon si Teatrul Nottara.

 

Ecarisajul pentru toti de Boris Vian, regia Tudor Lucanu, Bull de Mike Bartlett, regia Bobi Pricop, Orasul nostru adaptare dupa textul lui Thornton Wilder, regia Cristian Ban si Varful aisbergului de Antonio Tabares, regia Theodor-Cristian Popescu – patru dintre cele mai noi productii ale institutiei – vor oferi publicului din Bucuresti, pentru doar trei zile, o particica din atmosfera teatrului aradean.

 

 

Vineri, 21 aprilie 2017, ora 19.00, la Sala „Horia Lovinescu” a Teatrului Nottara, va invitam la Ecarisajul pentru toti de Boris Vian. Regia si scenografia spectacolului sunt semnate de Tudor Lucanu, aflat la prima colaborare cu echipa Teatrului in calitate de regizor.

Din distributie fac parte actorii: Ovidiu Ghinita, Alex Margineanu, Ioan Peter, Adriana Ghinita, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat, Robert Pavicsits, Cosmin Blaga, Marian Parfeni, Ionel Bulbuc, Dorina Darie-Peter, Stefan Statnic, Angela Petrean-Varjasi, Calin Stanciu si Eric Tutuianu.

Va asteptam la o comedie neagra a carei actiune se petrece in 6 iunie 1944, ziua debarcarii din Normandia. Un spectacol despre indiferenta, despre istorie si istorii, despre un razboi cu drame adevarate sau insignifiante. Un spectacol al demitizarii razboiului.

Durata spectacolului: 1h30min

Pretul biletelor: 34,56 lei si 20,52 lei  

Sambata, 22 aprilie 2017, orele 18.00 si 20.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon vor avea loc doua reprezentatii cu Bull de Mike Bartlett, spectacol care a avut premiera anul trecut. O montare pe baza unui text „greu de incadrat intr-un gen, un fel de darwinism social” a regizorului Bobi Pricop, proaspat nominalizat la Premiile UNITER din acest an.

Din distributie fac parte actorii: Ovidiu Ghinita, Alex Mihaescu / Alex Margineanu, Carmen Vlaga-Bogdan si Andrei Elek. Scenografia poarta semnatura Velicai Panduru.

Va invitam sa fiti martorii unei povesti despre corporatisti si concedieri, despre hartuirea din multinationale, dar care „abordeaza o tema mult mai profunda, universala, despre „natura umana si despre laturile ei cele mai crude”. (Bobi Pricop)

Durata spectacolului: 1h10min

Pretul unui bilet este 21,20 lei

 

 

In ultima zi a vizitei Teatrului Clasic Arad la Bucuresti – duminica, 23 aprilie 2017 –  sunt programate doua spectacole pe scena Teatrului Odeon.

 

La ora 18.00, Sala Studio a Teatrului Odeon gazduieste cea mai recenta productie a teatrului aradean: Orasul nostru adaptare dupa textul lui Thornton Wilder, in regia lui Cristian Ban si scenografia Cristinei Milea. Premiera spectacolului a avut loc pe 26 februarie 2017.

Pretextul acestui spectacol?: „Fiind nascut in Arad, de multe ori m-am intrebat oare cine locuia in cladirile pe care azi scrie „monument istoric” sau ce fel de magazine erau acum 100 de ani in locul farmaciilor si casinourilor care exista azi pe bulevard si ce faceau oamenii intr-o seara de sambata? […] Spectacolul ofera publicului o perspectiva noua asupra oamenilor care au trait in orasul nostru si poate a ideii de comunitate, in masura in care ea mai exista astazi.” (Cristian Ban)

Din distributie fac parte actorii: Ioan Peter, Cecilia Lucanu-Donat, Alex Margineanu, Angela Petrean-Varjasi, Dorina Darie-Peter, Stefan Statnic, Robert Pavicsits, Roxana Sabau, Calin Stanciu.

Durata spectacolului: 1h30min

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

Pretul unui bilet este 21,20 lei 

 

 

De la ora 20.30 ne mutam in Sala Majestic unde actorii Dorina Darie-Peter, Bogdan Costea, Ioan Peter, Cecilia Lucanu-Donat, Stefan Statnic, Calin Stanciu vor oferi publicului bucurestean franturi din actualitatea internationala a mediilor tehnologice, din zarva „relatiilor interpersonale” a „lumii competitive si ostile care ne afecteaza pe toti”. (Theodor-Cristian Popescu). Este vorba despre spectacolul Varful aisbergului de Antonio Tabares, a carei regie o semneaza Theodor-Cristian Popescu. Scenografia este creata de Cosmin Ardeleanu.

Durata spectacolului: 1h30min

Pretul unui bilet este 31,80 lei (spectacol cu publicul pe scena).

 

Daca nu ajungem noi in Arad la teatru, vine Teatrul din Arad la noi. Sa-i primim cu salile pline, zic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *