The Circle

The Circle

Regia si scenariul: James Ponsoldt

Inspirat de romanul The Spectacular Now al lui Dave Eggers.

Distributia: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Karen Gillan, Ellar Coltrane, Ellen Wong, Bill Paxton, Patton Oswalt

Distribuit de Ro Image 2000 si Prorom Distribution

Mae e ajutata de o prietena sa se angajeze in cea mai mare companie de social media: The Circle. Totul este atat de minunat in aceasta companie si Mae incearca sa fie cat poate ea de buna in ceea ce face. Doar ca… lucrurile nu sunt chiar ceea ce par a fi.

Filmul The Circle spune o poveste infricosatoare despre un viitor foarte apropiat si despre transparenta. Daca ai stii ca esti monitorizat in permanenta, ai fi un om mai bun? In plus, compania “The Circle” sustine ca secretele sunt minciuni. Oare?! Tu ce crezi?

Mi-a placut mult Tom Hanks in rolul managerului companiei, Eamon Bailey. Emma Watson mi-a placut si ea, dar… Karen Gillan (prietena ei, Annie) mi s-a parut fabuloasa. Mai ales in scenele ei de gelozie, de invidie, transfigurata la fata. Scenariul mi-a placut, desi parca ne lasa prea multa libertate la imaginatie.

Nu o data mi-am dorit o asemenea transparenta la birou. Sa aud si eu ce spun colegii despre mine (in general, dar mai ales in fata sefului), precum si invers: sa auda si boss-ul ce spun angajatii despre el. Poate asa, prin onestitate si transparenta, ne-am gasi resursele necesare pentru a ne dezvolta si pentru a putea lucra intr-un mediu decent si placut. Pentru a fi mai comunicativi si a deveni o adevarata echipa.

Sunt diabolica? Nuu… doar obosita uneori si atunci ajung sa ma gandesc la asemenea scenarii SF. Si cand mai vad si un astfel de film, ma gandesc cum ar fi sa existe cu adevarat The Circle!? Nu suntem departe, caci astazi aproape orice site dorim sa accesam o putem face rapid prin intermediul contului de facebook ori google. Un singur cont, o identitate, o parola pentru viata noastra in online. Acesta este serviciul TruYou oferit de The Circle. “Odata ce aveti un singur cont, acesta va poate purta in fiecare colt al internetului, in fiecare portal, in fiecare site platit si face tot ceea ce ti-ai fi dorit sa faca.”

Sunt filme care te emotioneaza, sunt filme in care te regasesti, sunt filme care nu iti spun nimic si sunt filme care iti dau idei, ca acesta. Avem nevoie de intimitate, de spatiul nostru personal. Dar totodata avem nevoie de transparenta. Cunoasterea ne da un plus de siguranta si ceva mai multa incredere in tot ceea ce facem.

Knowing is good. Knowing everything is better. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *