King Arthur

Eu m-am intalnit deja cu King Arthur in cinema si sunt absolut fascinata. Este un film dinamic si antrenant, cu efecte speciale faine, iar scenele de lupta sunt surprinse foarte misto. Mi-a placut mult, foarte mult.

Din 19 mai in cinema, filmul King Arthur: Legenda sabiei este distribuit de Vertical Entertainment.

Regia: Guy Ritchie

Distributie: Charlie Hunnam, Jude Law, Eric Bana, Djimon Hounsou

Mai este cineva care nu stie povestea regelui Arthur si legenda sabiei Excalibur? Nu cred. Ei bine, poate ca acest film nu prezinta legenda fix asa cum o stim noi, fantasy-ul este uneori pus inaintea istoriei, dar tocmai acest aspect confera unicitate si inteligenta filmului.

Regatul Camelot ajunge sub teroarea regelui Vortigen, unchiul lui Arthur (urmas de drept la tron). Dupa moartea tatalui sau, Arthur (Charlie Hunnam) este alungat de la curte si ajunge pe strazile orasului Londinium, unde este nevoit sa razbata de unul singur si sa se invate de mic cu greutatile vietii. Era doar un copil cand a fost alungat, astfel ca Arthur nu isi cunoaste adevarata origine. Dar intreaga sa viata se schimba complet in momentul in care reuseste sa scoata din piatra celebra sabie Excalibur.

Legenda spune ca adevaratul rege va veni si va fi singurul care va putea controla puterea si va reusi sa elibereze sabia din piatra. (o abordare a clasicului mit al sabiei Excalibur) Chiar daca nu isi doreste asta, Arthur este obligat sa isi revendice coroana si sa afle lucruri dureroase despre trecutul sau. Soarta intregului regat apasa greu acum pe umerii sai si se vede nevoit sa lupte cu insusi unchiul sau (Jude Law), care incearca sa-l omoare.

 

King Arthur: Legend of the sword

Filmul “King Arthur: Legenda sabiei” urmareste traseul lui Arthur de pe strazile din Londinium si pana la tron. Este o poveste emotionanta, un film fascinant care ne prezinta atat legenda sabiei Excalibur, cat si trecerea de la copilul ramas orfan si crescut pe strazi la barbatul puternic care ajunge sa-si accepte soarta si revendica tronul. Un film mult asteptat care cu siguranta nu isi va dezamagi spectatorii. Mai mult, filmul are si o mare surpriza, in special pentru spectatoarele sale. Cel putin pentru mine a fost o mare surpriza sa vad un celebru fotbalist in acest film, si acesta este singurul detaliu pe care il pot da.

Must-see. “King Arthur: Legenda sabiei”

Vizionare placuta!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *