Laura Cosoi joaca in comedia neagra Reservoir Cats sambata 20 mai la Cinema Pro

Sambata 20 mai, comedia neagra Reservoir Cats revine pe scena Cinema Pro cu aceleasi intrigi explozive si replici acide incarcate cu umor ironic a la Tarantino ca la premiera din luna martie, insa cu o schimbare in distributie. Astfel, alaturi de talentatele Ioana Barbu, Ada Gales, Andreea Samson, Andreea Mateiu si Smaranda Cargagea, spectatorii se vor putea bucura si de aparitia de senzatie si jocul actoricesc al Laurei Cosoi.

Reservoir Cats este o comedie exploziva despre un jaf organizat de o banda de 6 femei si, in acelasi timp, un omagiu adus universului feminin din filmele lui Quentin Tarantino.

Spectacolul ilustreaza o estetica a violentei continuta intr-o satira a cotidianului modern.

 

Un jaf mai ciudat, conspiratii, impuscaturi, actiune care te tine cu sufletul la gura, rasturnari imprevizibile de situatie, umor ironic a la Tarantino si elemente filmice  – toate acestea se regasesc in spectacolul Reservoir Cats. Planificarea si executarea jafului sunt deturnate de discutii si conflicte ce tin de universul si psihologia feminina.

 

Regia este semnata de Ricard Reguant, regizor spaniol renumit la nivel mondial pentru musicaluri si comedii si care a mai regizat in Romania spectacolul Muzicalul Chicago (2005-2008 la Teatrul National din Bucresti, peste 70.000 de spectatori) si comedia TOC TOC (din 2014 pana in prezent, la Cinema Pro, peste 15.000 spectatori) si in 2015 a primit premiul pentru intreaga activitate la gala premiilor Broadway World.

Distributia reuneste sase tinere actritie talentate, cu multe realizari profesionale la activ:

  • Ioana Barbu – Premiul „Sica Alexandrescu”, Gala Tanarului Actor – SYLVIE (Dactilograful, 2008); Premiul pentru debut, U.C.I.N., Romania – ALEX (Legaturi bolnavicioase), 2007; – Premiul pentru cea mai buna actrita, Festivalul de Film, Pecs, Ungaria – ALEX (Legaturi bolnavicioase) 2006; Premiul special al juriului, Festivalul de Film Anonimul, Romania – ALEX (Legaturi bolnavicioase), 2006; Premiul pentru cea mai buna interpretare feminina, CineMaIubit, Romania – FATA (Calatorul); nominalizare in 2007 la premiile GOPO pentru rolul Alex din filmul Legaturi Bolnavicioase)
  • Ada Gales – Premiul UNITER pentru debut in 2016
  • Laura Cosoi – Actrita de teatru si film cu aparitii in seriale precum La Bloc, Cu un Pas Inainte sau in filme precum Nasa sau Cel Ales
  • Andreea Samson – Actrita la Teatrul de Comedie cu aparitii in filme precum California Dreamin’ si seriale Tv precum Mondenii sau Atletico Textila. Intre rolurile de la Teatrul Comedie: Domnisoara Cucu din Steaua fara nume de Mihail Sebastian, Maria din In plina Glorie! De Peter Quilter, tanara eleva in Lectia de Eugene Ionesco
  • Andreea Mateiu – figura cunoscuta in lumea teatrului independent cu aparitii in seriale Tv precum Atletico Textila
  • Smaranda Caragea – Actrita la Teatrul de Comedie unde joaca in roluri precum: Monica in Poker de Adrian Lustig, Mama / Sally in Cum am invtat sa conduc de Paula Vogel, Lena in CEO (Directorul executiv) de Stig Larsson. De asemenea a jucat si in filmul Amintiri din epoca de aur 1 in regia lui Cristian Mungiu

 

 

Reservoir Cats este o piesa care se vrea un omagiu adus universului feminin din filmele lui Tarantino. Modul de adresare, dialogurile, scenele si personajele, toate fac parte din acest univers, insa privit din perspectiva tragicomica si, uneori, din mai multe unghiuri.

 

”Mai mult decat actiunea propriu-zisa din filme, ceea ce ma fascineaza la Tarantino sunt personajele sale. (Ricard Reguant, regizor si coautor Reservoir Cats).

 

Premisa de la care incepe sa se deruleze actiunea este cea din binecunoscutul film Reservoir Dogs al lui Quentin Tarantino, insa in perspectiva feminina. Un grup de femei planuiesc un jaf. Pentru a nu fi identificate, folosesc porecle atunci cand se adreseaza una alteia si par ca nu se cunosc intre ele. Si daca in filmul lui Tarantino alias-urile sunt culori: Blue, Mr. Orange, etc., in piesa autorii au ales sa foloseasca nume de actori celebri care au lucrat cu Tarantino.

 

Piesa are trei parti bine delimitate, la fel ca filmul caruia ii aduce omagiu: pregatirea (in care ajungem sa cunoastem protagonistele, calitatile si defectele lor, trasaturile lor extreme de personalitate, dorinta lor de a face usor rost de bani), frustrarea (in care jaful nu merge bine si una dintre ele este ranita, iar alta nu este de gasit; se dezvolta suspiciunile si dorinta de razbunare, iar violenta pune stapanire pe sala de sport si se dovedeste a fi mortala) si deznodamantul (un al treilea act ciudat in care, avand ca referinta personajul Vernita Green – Vivica Fox – din Kill Bill, si preocuparile sale extra criminale, se dezvaluie cum sunt in realitate protagonistele piesei; cum? – facand ca actiunea sa ia o turnura neasteptata, chiar de mai multe ori, ca in “Cei 8 Odiosi”).

 

Reservoir Cats se joaca sambata, 20 mai, de la ora 20:00 la Cinema Pro.

 

Biletele s-au pus in vanzare online pe www.ReservoirCats.ro, pe bilet.ro, in agentiile TUI Travel din mall-uri, la kiosk-ul BiletFan de la statia de metrou Unirii 1 precum si la casa de bilete a Cinema Pro. Biletele au preturi cuprinse intre 50 si 70 lei. La acest spectacol s-au pus in vanzare si 32 de locuri VIP de 100 de lei, situate central in primele randuri si care vor primi cate un cadou supriza din partea organizatorilor.

 

Mai multe informatii despre spectacolul Reservoir Cats pot fi consultate pe pagina web oficiala www.ReservoirCats.ro si pe pagina oficiala de facebook www.facebook.com/ReservoirCatsRomania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *