Dalida

Dalida

Regia: Lisa Azuelos

Distributia: Sveva Alviti, Riccardo Scamarcio, Jean-Paul Rouve

Distribuit de Independenta Film.

Inca de la bun inceput, trebuie sa recunosc ca pana sa vad acest film nu stiam foarte multe despre viata Dalidei. In regia Lisei Azuelos, povestea artistei m-a emotionat extraordinar de tare.

Dalida, pe numele ei real Iolanda Cristina Gigliotti, s-a nascut in Cairo pe 17 ianuarie 1933 si s-a stins din viata la Paris pe 3 mai 1987, in urma unei supradoze de barbiturice. Toata viata ei a cautat dragostea adevarata, din pacate sansa nu a fost de partea ei in plan sentimental. A devenit celebra in anii ’50, cantand in franceza, spaniola, araba, ebraica, germana si italiana. A vandut mai bine de 130 de milioane de discuri in intreaga lume si a jucat chiar si intr-un film, este vorba de “A sasea zi” al lui Youssef Chahine.

 

Dalida

O poveste apasatoare despre singuratate, despre viata si despre dragoste. M-am lasat purtata de muzica Dalidei in toata aceasta poveste sfasietoare, trecand astfel mai usor peste emotiile puternice si durerea din sufletul artistei. Povestea ei m-a rascolit si chiar m-a nelinistit putin. Sa cauti iubirea o viata intreaga si sa nu o gasesti… cutremurator. Suntem nascuti din iubire, pentru a darui si a primi iubire. Uneori avem sansa la iubire, dar ne lipsesc multe altele. Insa cu iubire, le facem pe toate… intr-un fel sau altul. Dalida a avut glorie, a fost iubita de milioane de fani din intreaga lume, dar nu a avut norocul sa intalneasca acea mare dragoste care sa-i aduca un strop de magie in viata. Fiecare noua iubire si fiecare traire a artistei era transpusa in versuri. Asa apareau melodiile indragite de o lume intreaga. Dar publicul nu stia ce istorie sta in spatele acestor melodii. Inca o data sufletul a fost ranit, inca o data aripile i-au fost frante, inca o data Yolanda era ingenunchiata. Iar Dalida urca pe scena si se daruia publicului ei drag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*