Unlocked: Pericol descatusat

Unlocked: Pericol descatusat

Regia: Michael Apted

Distributia: Orlando Bloom, Noomi Rapace, Toni Collette, Michael Douglas, John Malkovich

Distribuit de Forum Film Romania.

O fosta investigatoare CIA, Alice Racine (Noomi Rapace) nu se simte inca pregatita sa se intoarca in agentie. Alice a dat gres in ultima ei ancheta, la Paris, unde nu a putut opri un atac terorist soldat cu zeci de victime, printre care si copii.

Totusi, un posibil atac cu arme biologice in Londra o aduce inapoi in mijlocul investigatiei. Dar totul este doar un joc condus cu foarte mare abilitate chiar de cel pe care trebuia sa-l prinda de fapt. Timpul este scurt si nu este deloc de partea ei. Mai ales ca a lipsit o perioada din sistem si acest lucru se vede.

 

Unlocked: Pericol descatusat este un thriller de spionaj plin de tensiune. Povestea este interesanta, dar scenariul si regia lasa mult de dorit. Se mai putea lucra la una-alta, mai ales ca nu toti muritorii cunosc detalii despre credinta musulmana si modul in care actioneaza Mohamed.

Noomi Rapace nu m-a convins deloc, insa nici modul in care este construit personajul ei nu a ajutat-o prea mult. Nu mi s-a parut un personaj puternic, in plus Alice are un trecut si o experienta in spate, iar cu toate acestea mare parte din actiunile si deciziile ei par a fi ale unui agent incepator. Ori poate asta s-a vrut, avand in vedere “pauza” ei. Orlando Bloom are o aparitie spectaculoasa. Si pot spune noroc cu personajul sau care salveaza scenariul. Odata cu aparitia lui Jack Alcott filmul parca prinde viata. Michael Douglas, in rolul lui Eric Lasch, mentorul lui Alice, si John Malkovich, in rolul lui Bob Hunter, seful CIA, sunt remarcabili. Roluri scurte, dar puternice si bine interpretate.

“El (Eric Lasch) e cel care o ghideaza si o ajuta cand se simte pierduta. Au fost in Afganistan impreuna si au lucrat in multe misiuni, iar el e genul de tata-mentor pentru ea, iar ea are incredere absoluta in el, doar ca asta se dovedeste a fi, de fapt, o mare vulnerabilitate”, explica Noomi Rapace.

Poate am avut eu asteptari prea mari, caci tare mult imi plac filmele de aceste gen, insa “Unlocked: Pericol descatusat” este doar un film usurel de vara, nimic spectaculos, pe care cel mai probabil il voi uita repede. (Totusi, nu cred ca il voi uita pe Orlando Bloom.)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*