Absolut tot

Everything, everything (Absolut tot)

Dupa romanul cu acelasi nume scris de Nicola Yoon.

Regia: Stella Meghie

Distributia: Nick Robinson, Amandla Stenberg, Anika Noni Rose, Ana de la Reguera

Distribuit in cinematografe de Forum Film Romania.

Ma asteptam la multa emotie si lacrimi ascunse in batista de hartie pe care o aveam pregatita, dar nu a fost sa fie. Povestea celor doi tineri nu m-a sensibilizat atat de mult cum ma asteptam. In schimb, eu personal am empatizat mai mult cu mama. Recunosc, e totusi mult spus ca “am empatizat”, dar am inteles (partial) de ce a reactionat asa si a ales acea cale. Insa tare mi-ar fi placut ca finalul sa fie altul. Pentru ca un parinte este alaturi de copilul sau oricum ar fi si orice ar face. Un parinte isi iubeste neconditionat copilul si il iarta indiferent cum si cu ce ar gresi. De aceea, cred ca la randul sau copilul ar trebui sa fie capabil sa-si inteleaga parintele, sa-l ajute, sa-l iubeasca neconditionat si sa-l ierte daca considera ca i-a gresit cu ceva. Pana la urma, absolut tot ceea ce putem spune ca avem pe lumea aceasta real este dragostea si prezenta lor.

Everything, everything (Absolut tot)

Maddy este o tanara frumoasa si inteligenta, care traieste intr-o lume sterila de un alb imaculat, deoarece sufera de o boala grava. Nu a vazut niciodata oceanul si nu s-a bucurat niciodata de caldura razelor de soare. Pentru ca boala ei inseamna zero imunitate si orice contact cu exteriorul ii poate cauza moartea.

Olly este baiatul din vecini care o fascineaza si pe care isi doreste sa il cunoasca. La randul sau, Olly isi doreste sa se apropie de ea. Se privesc doar prin ferestre si comunica doar prin mesaje, dar totusi reusesc sa construiasca o legatura puternica intre ei, ceea ce ii determina sa riste absolut tot pentru a fi impreuna.

Ajunsa in lumea exterioara, descoperirea pe care o face Maddy ii va intoarce viata pe dos. Absolut tot se va transforma. In ce fel, va las pe voi sa aflati din film ori din carte, sau poate din ambele… caci am auzit ca finalul este foarte putin diferit aici. Tare as vrea sa va dau mai multe detalii, poate pentru a va putea explica mai bine de ce am empatizat eu cu dna dr. Whittier, mama lui Maddy. Insa, poate ne auzim in privat dupa ce vedeti filmul si dezvoltam ideile, bine!?

Vizionare placuta!

As mai adauga ceva, si anume opinia scurta a invitatului meu la film.

N. spune despre Absolut tot urmatoarele: ” Un film despre dragoste, egoism si dorinta de a trai simtind si experiementand, in care cuplul de protagonisti isi imparte un joc actoricesc intre scene jucate impecabil, de o intensitate simtita, pana la unele banale si amatoricesti, dar pe o coloana sonora reusit adaptata publicului tinta. O tragedie o face pe mama protagonistei sa devina extra protectiva si ipohondrica in privinta fiicei sale, de teama sa nu o piarda. Fata isi accepta situatia fara momente de indoiala pana intervine un factor extern, in persoana printului de care se indragosteste si care o face sa priveasca lucrurile intr-o alta lumina, o lumina care o indeamna sa iasa din sfera de confort si sa traiasca cu riscul de a-si pierde viata. Un scenariu clasic, insa adaptat cotidianului, cu un comic de situatie care-ti pune usor zambetul pe fata. Merita vazut!”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*