Lansare de carte: 50 de zile inainte de sinucidere

Alianta verii: Proiectul fotografic „IUBESC” si colectia Leda Edge lanseaza volumul „50 de zile inainte de sinucidere”

„Nu esti pisica. Nu ai opt vieti de rezerva. De aceea trebuie sa traiesti in asa fel incat lumea sa isi aminteasca de tine multa vreme dupa ce vei fi murit.” – Stace Kramer

 

Editura Corint lanseaza vineri, 7 iulie, de la ora 17.00, la Terasa Mega Mall, romanul teen fiction 50 de zile inainte de sinucidere, scris de Stace Kramer, in cadrul colectiei Leda Edge.

Romanul de debut al lui Stace Kramer este un semnal de alarma adresat tinerilor: autoarea abordeaza cu naturalete si curaj o tema sensibila si controversata, printr-o analiza psihologica a generatiei de azi, ilustrand contradictiile si spiritul liber specific varstei. Volumul a avut peste 3.5 milioane de cititori online, iar povestea de baza a servit drept sursa de inspiratie pentru jocul Balena albastra, denaturand viziunea autoarei.

Alaturi de partenerii sai, Editura Corint si-a propus sa evidentieze puterea internetului, ca factor de manipulare si de influenta, unde anonimatul ii protejeaza pe tineri, oferindu-le posibilitati nelimitate. Lansarea isi propune sa fie o dezbatere si un semnal de alarma adresat adolescentilor care refuza sa vorbeasca despre problemele lor si cauta solutii in locuri gresite.

Acest volum beneficiaza de expertiza doctorului Andrei Cristian, cel care a scris prefata si notelor de subsol. In viitorul apropiat, acesta va organiza o serie de conferinte dedicate adolescentilor.

In cadrul evenimentului, ii vom avea alaturi pe:

  • Marta Popescu, cu proiectul IUBESC, care va desfasura o sesiune fotografica alaturi de invitati si public;
  • Doctorul Cristian Andrei, care ne va vorbi despre dificultatile intampinate de adolescenti si despre perceptia lor asupra vietii, fiind influentati si provocati de internet sa isi demonstreze abilitatile si sa isi depaseasca limitele, fara a fi constienti de consecinte;
  • Irina Stoica, vlogger Irina citeste;
  • Nona Rapotan, cadru didactic si coordonatorul site-ului Bookhub.ro din 2016;
  • Irina Ionescu, de la Scoala de Valori – o organizatie non-profit, a carei viziune este transformarea Romaniei intr-o societate care genereaza incredere, echilibru si curaj.
  • Lucia Radu-Simota, trainer in educatia nonformala si blogger;
  • Alexandra Predescu-Sarpe, moderatoare si PR la Editura Corint;

 

Stace Kramer (nume inspirat din seria de filme horror Saw) este pseudonimul sub care publica tanara autoare Anastasia Holova. S-a nascut in anul 1996, in Rusia. Bestsellerul „50 de zile inainte de sinucidere” l-a scris la 16 ani, varsta pe care o are si eroina cartii. Povestea adolescentei rebele care incearca sa-si gaseasca drumul in lumea ei fragila a devenit imediat cunoscuta si a cucerit tinerii cititori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*