Planeta maimutelor: Razboiul

Planeta maimutelor: Razboiul (War for the Planet of Apes) 

Regia: Matt Reeves

Distribuit in cinematografe de Odeon Cineplex.

 

Pentru ca acest film este cel de-al treilea capitol din binecunoscuta franciza “Planeta maimutelor”, cred ca este nevoie sa reluam cateva detalii. In urma unui experiment stiintific esuat se dezvolta o specie de maimute inteligente. Totodata, un virus este pe cale sa distruga umanitatea. Maimutele au prosperat in lipsa oamenilor, pana cand a aparut un mic grup de supravietuitori. Acestia s-au straduit sa coexiste cu maimutele, insa Koba nu si-a putut stapani dorinta de razbunare.

Acum, Caesar, liderul maimutelor, incearca sa restabileasca pacea, dar se vede fortat sa intre intr-un conflict cu un colonel nemilos J. Wesley McCullough (Woody Harrelson). Este un moment crucial, pe de o parte, dar si emotionant, pe de alta parte. Caesar este nevoit sa-si conduca “poporul” catre o casa noua, sa fie acolo pentru primatele pe care le conduce, dar totodata simte ceea ce a simtit Koba candva: trebuie sa-si razbune familia!

Mai emotionant decat toata aceasta idee de pierdere personala si razbunare, este legatura care se stabileste intre Caesar si fetita Nova (Amiah Miller). Poate prea emotionant, dar cred ca Nova este personajul care salveaza aceasta poveste. Nu pot spune ca mai este ceva in tot acest razboi care m-a impresionat in mod egal sau chiar mai mult decat a facut-o Nova. Poate doar Bad Ape, care mi-a adus zambetul pe buze. Avem actiune, avem efecte speciale, avem o poveste, avem peisaje fascinante, dar lipseste ceva… acel “je ne sais quoi”. In plus, este un pic cam prea lung si nejustificat in acest sens.

Sa nu uit: mi-a placut ideea de tradatori. La fel cum se intampla in viata, la tot pasul: job, scoala, armata etc exista tradatori. Si indiferent ca vorbim de maimute sau de oameni, avem tradatori printre acestia, lucru care aduce un plus de autenticitate in toata aceasta poveste SF.

Din 14 iulie, filmul “Planeta Maimutelor: Razboiul” va asteapta in cinematografe. Daca ai vazut celelalte doua filme, este musai sa il vezi pe acesta, sa fii martor pana la final. Caci sper ca aceasta este finalul, desi lasa posibilitatea unei continuari. Daca nu ai vazut celelalte doua filme, poti merge linistit sa-l vezi pe acesta, caci incepe cu o frumoasa recapitulare si vei intelege imediat povestea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*