Valerian si orasul celor o mie de planete

Valerian si orasul celor o mie de planete (Valerian and the City of a Thousand Planets)

Regia: Luc Besson

Distributia: Cara Delevingne, Dane DeHaan, Rihanna, John Goodman, Ethan Hawke, Clive Owen, Rutger Hauer, Kris Wu, Matthieu Kassovitz, Alain Chabat, Herbie Hancock, Emilie Livingston, Alexandre Nguyen

Distribuit de Ro Image 2000 si Prorom.

Intr-un Univers din viitor, Valerian (Dane DeHaan) si Laureline (Cara Delevingne) formeaza o echipa. Cei doi sunt trimisi intr-o misiune speciala in orasul Alpha – orasul celor o mie de planete – locul in care toate speciile posibile din Univers impartasesc intre ele cunostinte, informatii si cultura.

 

Valerian si orasul celor o mie de planete este un SF foarte colorat si cu efecte vizuale spectaculoase. Ma asteptam la ceva mai mult, totusi. Avem parte si de cateva clisee, caci nu se putea altfel, dar sunt frumos imaginate si integrate in poveste. Personajele animate mi-au placut extraordinar de mult, desi nu ma asteptam avand in vedere ca la vremea lui filmul Avatar nu m-a “miscat”. Si mi-a mai placut foarte mult momentul de dans al Rihannei.

Filmul are la baza seria romantica “Valerian si Laureline” de Pierre Christin si Jean-Claude Mezieres, publicata pentru prima data in 1967 de Dargaud. Am tinut sa precizez ca este o serie romantica, pentru ca in film avem cateva dialoguri un pic prea siropoase ori usor naive. Iar acest lucru ma determina sa afirm despre “Valerian si orasul celor o mie de planete” ca este un film adresat in special adolescentilor, caci la ei vor prinde cel mai repede aceste dialoguri copilaroase. Mai mult, alegerea unor actori foarte tineri in rolul maiorului Valerian si al sergentului Laureline imi intareste acest gand. Este o alegere buna, exista chimie intre cei doi actori si se inteleg din priviri, lucru care este extrem de important si confera credibilitate acestei povesti.

Ar mai exista un lucru care mi-a placut extraordinar de mult la Valerian si orasul celor o mie de planete: muzica. Muzica subliniaza fiecare detaliu al acestei aventuri si reuseste sa transmita spectatorului emotie, acolo unde acest lucru este dorit. Asadar, avem o coloana sonora faina, efecte vizuale deosebite, o poveste SF foarte colorata, umor si multa actiune. Ce altceva am putea sa ne mai dorim!?

Vizionare placuta sa aveti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*