Le Diner en Blanc

Lansat in urma cu trei decenii, “Le Diner en Blanc” reuneste astazi aproape 15.000 de oameni in fiecare an in unele dintre cele mai prestigioase locatii din Franta.

In anul 1988, primul “Le Diner en Blanc” oficial a avut loc in Parcul de Bagatelle din Bois de Boulogne, initiat de François Pasquier, care si-a invitat cativa prieteni, la cina, intr-o zi din iunie. Pentru a se gasi unul pe celalalt au decis sa se imbrace toti in alb. Cina a fost un real succes si au decis ca anul urmator, fiecare persoana sa vina insotita, astfel “Le Diner en Blanc” a ajuns astazi la peste 15.000 participanti.

De-a lungul timpului cele mai prestigioase locatii din Franta au avut parte de petrecerea “Le Diner en Blanc” : Pont des Arts, Gradina Turnului Eiffel, Piramida Louvre, Esplanada Trocadero, Place Vendôme, Château de Versailles, Esplanade de Notre-Dame, Esplanade des Invalides, periferia Place de l’Etoile, Champs-Élysées, Place de la Concorde si  Carousel du Louvre.

In prezent, „Le Diner en Blanc” se organizeaza in peste 70 de orase, din 35 de tari si a castigat peste 100.000 de prieteni in intreaga lume. Fiecare eveniment este pregatit de organizatori locali pasionati, care s-au indragostit de concept si vor sa il aduca si in orasul lor, adaugand propriul sarm, dar respectand totodata valorile de baza. Alaturi de Paris, New York, Los Angeles, Tokyo, Montreal, Sydney, Singapore, Mexico City, orasul Bucuresti va fi gazda primului „Le Dîner en Blanc” din Romania.

Aventura secreta inaugurala promite o seara de neuitat plina de eleganta, frumusete si magie, deoarece preia o locatie inedita pentru mancare, distractie, celebrare si momente de dans sub cerul orasului. Mie mi se pare un concept fabulos si mi-ar placea mult sa fiu acolo sa traiesc acest moment magic.  Se estimeaza un numar de participanti cuprins intre 800 si 1000. Waw!

 

“Le Diner en Blanc” reprezinta cel mai exclusivist picnic din lume, organizat intr-o locatie secreta, pana in ultimul moment! Mii de oameni imbracati in alb si debordand de eleganta, pasiune si rafinament, se intalnesc la un “picnic sic” intr-un spatiu public, secret si special transformat!

Pe parcursul serii, invitatii se bucura de frumusetea unui eveniment “outofthebox” si de participarea la ceva neasteptat. Dincolo de spectacolul si eleganta cinei in sine, oaspetii se desfata printre bun gust si dragoste pentru frumusete. “Le Diner en Blanc” aminteste de eleganta si stralucirea societatii franceze, iar invitatii se indeamna unii pe altii, stiind ca iau parte la un eveniment cu adevarat magic.

Locatia “Le Diner en Blanc” aleasa va fi unul din cele mai deosebite locuri din oras, asa ca va trebui ca toti invitatii sa fie imbracati elegant! Adaugarea unei palarii, a unei masti sau a unui accesoriu tinutei nu este obligatorie, insa este foarte recomandata.

Originalitatea si creativitatea sunt incurajate, atata timp cat sunt stilate si de bun gust.

Dress Code: Alb, alb, alb. Totul en blanc, fara culoarea fildesului sau crem. Singura pata de culoare acceptata: accesoriile din aur sau argint.

Editia inaugurala a Diner en Blanc va avea loc in Bucuresti, pe data de 24 august 2017, intr-o locatie secreta, comunicata cu cateva ore inainte de deschiderea evenimentului, prin mesaje transmise participantilor.

Biletele pot fi achizitionate aici: https://www.livetickets.ro/diner-en-blanc-bucharest Vor exista doua variante de acces la acest eveniment unicat:

Acces general = achizitionarea online, de catre participanti, a minim 2 locuri, beneficiind din  partea organizatorului de punerea la dispozitie a  locatiei de amplasare a unei mese si 2 scaune precum si de programul de entertainment. Acestea, impreuna cu un cos de picnic care sa contina mancarea si maxim o sticla de vin sau spumant/persoana, urmand sa fie aduse la locatie de catre participanti.

Pret: 350 lei/ 2 persoane

Acces general + food + drink + masa complet echipata si 2 scaune = permite participantilor sa soseasca la locatie imbracati in totalitate in alb si sa primeasca din partea organizatorului a meniului constand in aperitiv, fel principal si desert precum si a unei sticle de vin si a uneia de apa de persoana. De asemenea, masa ii va astepta pregatita, cu vesela, tacamuri si pahare de lux.

Meniurile vor fi atent pregatite de catre chef Franz Conde, executive chef al Athene Palace Hilton. Vinul va fi pus la dispozitie de catre Cramele Recas si va fi un vin selectionat din gama premium.

 „Am fost intotdeauna fan al Dîner en Blanc pentru ca demonstreaza puterea magica pe care gastronomia o are si a avut-o dintotdeauna in reunirea oamenilor si in celebrarea convivialitatii. Editia originala din anii ’80 a fost un fenomen care a prezis cumva mediul social al zilelor noastre: transmiterea in secret a informatiilor despre locatia si ora cinei catre o multime de oameni. Diner en Blanc va fi un moment istoric pentru Bucuresti si sunt absolut mandru si incantat sa iau parte la acest eveniment pentru prima oara; alaturi de echipa Athénée Palace Hilton suntem bucurosi sa asiguram serviciille de catering pentru oaspeti si sa continuam traditia evenimentelor grandioase pe care le sustinem prin parteneriate.” – Chef Franz Conde, Executive Chef Athénée Palace Hilton Bucuresti

Pret: 750 lei/ 2 persoane

Participantii vor trebui sa respecte cu strictete regula de baza a Diner en Blanc: sa fie imbracati in totalitate in alb! Toate decoratiunile, precum si fata de masa si scaunele trebuie sa fie albe!

Save the date: 24 august 2017 and Enjoy!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *