Barry Seal: Trafic in stil american

Barry Seal: Trafic in stil american (American Made)

Regia: Doug Liman

Distributia: Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Caleb Landry Jones, Sarah Wright, E. Roger Mitchell, Jesse Plemons, Lola Kirke, Alejandro Edda, Benito Martinez, Jayma Mays

Distribuit in Romania de Ro Image 2000.

Barry Seal: Trafic in stil American spune povestea adevarata a unui pilot care a reusit sa conduca una din cele mai mari operatiuni sub acoperire derulate vreodata de CIA. O poveste despre putere si influenta, care ne arata coruptia la cel mai inalt nivel al ei. Nu ti-ai fi putut imagina vreodata asa ceva. Eu una cu siguranta nu mi-as fi imaginat, cu toata creativitatea si nebunia mea. Dar acum stiu ca se poate… orice.

Barry Seal (Tom Cruise) este un pilot de cursa de linie, care are o familie frumoasa, dar care nu mai suporta rutina si accepta intr-o zi o misiune periculoasa. Pilotul trebuie sa survoleze si sa fotografieze pentru IAC (sau mai bine spus CIA) anumite zone din America de Sud unde activeaza inamici politici ai regimurilor locale agreate de SUA. Agentul CIA Schafer (Domhnall Gleeson) este cel care l-a recrutat pentru aceasta misiune.

In misiunea sa, Barry este abordat si de cartelul de droguri din orasul columbian Medellin, printre ai carui lideri se afla binecunoscutul Pablo Escobar. Iata cum Barry Seal ajunge sa transporte tone de droguri si sa castige milioane de dolari. Bineinteles ca agentul Schafer nu stie absolut nimic, insa problemele nu intarzie sa apara.

Barry Seal: Trafic in stil american

“American Made” este un film captivant, plin de suspans, in care Tom Cruise ne arata inca o data, daca mai era nevoie, ca este un actor de exceptie. Cu multa pasiune si expresivitate, Tom Cruise da dovada de multa energie si ne demonstreaza ca este actorul potrivit pentru rolul lui Barry Seal. De fapt, chiar el este Barry Seal. Mi-a placut mult filmul, mai ales ca mi-a lasat impresia pe alocuri ca ar avea o usoara tenta de documentar.

Coruptia este in conditia umana. Iar Barry ne prezinta coruptia la cel mai inalt nivel al acesteia, dupa cum spuneam mai sus. “American Made” este un film care vorbeste despre coruptie, despre putere, despre influenta si oportunitati, despre America anilor ’70-’80, aceasta tara a tuturor posibilitatilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *