Renegatii

Renegades (Renegatii)

Regia: Steven Quale (Final Destination 5, Into the Storm)

Scenariul: Richard Wenk, Luc Besson (Taken, Lucy)

Cu: J.K. Simmons, Sullivan Stapleton, Ewen Bremner, Sylvia Hoeks

Distribuit de Ro Image 2000 si Prorom.

Renegatii este un film pe placul tuturor, va spun cu mana pe inima. Are cate un pic din toate: comedie, actiune, drama, iar povestea este geniala.

In timpul razboiului, o echipa de puscasi marini americani bine antrenati, aflati in misiune descopera povestea unui oras scufundat. Povestile unui batran spun ca il acel oras s-ar afla o comoara, care ar valora milioane de dolari. Atunci, puscasii marini planuiesc un “jaf” pentru a extrage aurul de pe fundul lacului si a-l returna proprietarilor de drept, ajutandu-i astfel pe localnici.

Insa stiti foarte bine ca planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ. Acesti simpatici puscasi marini sunt nevoiti sa isi minta superiorii si sa le nesocoteasca ordinele pentru a putea face rost de materiale si utilajele necesare acestei operatiuni secrete. Si nu este usor sa folosesti un elicopter fara sa atragi atentia asupra ta, nu-i asa? Lucrurile iau o intorsatura de-a dreptul palpitanta in plina desfasurare a jafului, atunci cand inamicii ii repereaza si vin pe urmele lor.

Renegatii

5 puscasi marini, o comoara de milioane de dolari si o misiune impresionanta.

Planul militarilor mi s-a parut genial, bine gandit si organizat. Eu una nu m-as fi gandit niciodata la asta.

Problema cea mare a puscasilor a fost cum sa ridice comoara la suprafata. Problema care ii pune spectatorului imaginatia la incercare, pentru ca filmul este antrenant si te tine cu sufletul la gura pe toata durata lui. Este imposibil sa nu simti ca esti acolo alaturi de puscasii marini si ai nevoie de o solutie pentru a duce misiunea la bun sfarsit.

Tu cum crezi ca ai putea “fura” 27 de tone de aur, in lingouri, de pe fundul unui lac? Cum aduci aurul la suprafata, dar mai mult cum il transporti ulterior? Te provoc sa faci un plan si apoi la sfarsitul acestei saptamani mergi la cinema sa vezi planul puscasilor marini americani.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *