Prima premiera a Teatrului National din aceasta stagiune – “UFO” de Ivan Vyrypaev – poarta semnatura regizorului Bobi Pricop

Dupa succesul multipremiatului spectacol O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii de Mark Haddon, tanarul regizor Bobi Pricop revine la Teatrul National „I.L. Caragiale” Bucuresti, la aceeasi Sala Pictura, lansand in premiera nationala piesa UFO a unuia dintre cei mai talentati si jucati dramaturgi tineri rusi, Ivan Vyrypaev, in traducerea inspirata a Masei Dinescu.

Folosind proiectii simultane pe suprafete diferite, medii virtuale 3D (construite de Paul Spike), live-video (coordonat de Tudor Panduru), o constructie sceno-tehnica inventiva (Paul Popescu si Mizdan) si muzica originala a lui Alexei Turcan, spectacolul UFO spune povestile unor oameni care au avut contact cu civilizatii extraterestre. Marturisirile acestor intamplari sunt tratate cu limpezime, autenticitate si umor, imbinand adevaruri virtuale cu revelatii practice si devenind astfel spectacolul surprinzator al intalnirii dintre tehnologie si emotie, dintre arta si programare digitala, dintre inovatiile care reconstruiesc teatrul si adevarurile care l-au definit dintotdeauna.

Mecanismele de storytelling folosite in spectacol sunt bazate pe tehnologii de noua generatie integrate intr-o dramaturgie a firescului, intr-o instalatie artistica hi-tech a emotiilor exprimate pe mai multe planuri, la toate nivelurile de viata, perceptie si realitate. O montare care sparge propriile conventii, facand din realitate artificiul suprem, iar din suflet – performance.

UFO este spectacolul-experienta de care avem nevoie atunci cand uitam de noi din cauza zgomotului din jur, dar si o joaca de-a docu-mistificarea, cu humanoizi verzi, civilizatii extraterestre si linistea unei dimineti senine.

Distributia spectacolului (in ordinea aparitiei in scena): Ada Gales, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Mihai Calin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu, Ion Caramitru.

 

Primele reprezentatii: 15 si 16 septembrie, de la ora 20.00, la Sala Pictura. 

Premiera oficiala va avea loc duminica 17 septembrie, ora 20.00.

Bilete: la Casa de bilete TNB, precum si online, pe www.mystage.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *