Apa Calipso

Astazi eram invitata intr-o vizita la Fabrica de Apa Calipso din Afumati. Eram foarte curioasa sa aflu detalii despre calitatea si proprietatile apei de izvor, in primul rand, dar si despre rezultatele obtinute pana in prezent, precum si obiectivele de business si dezvoltare pe viitor ale producatorului roman de apa de izvor Calipso. Dar nu am reusit sa ajung in vizita la ei, din pacate. Sper totusi sa mai am aceasta oportunitate in viitor. Pana atunci, am aflat cate ceva despre apa de izvor Calipso si vreau sa va prezint mai jos aceste detalii.

Producătorul de apă de izor, Calipso, a înregistrat o creștere de 20 de procente a volumelor de apă, după nouă luni din 2017, față de aceeași perioadă din anul trecut.  În această perioadă, Apa Calipso a vândut peste 160 de milioane de litri de apă. “Fiecare român a băut cel putin 8 litri de apă de izvor îmbuteliată de Calipso până la 1 octombrie” declară Daciana Siderache, directorul general al companiei.

„Creșterea din aceste luni vine pe fondul investițiilor de peste 2 milioane de euro implementate pe parcursul acestui an. Am urmarit atât modernizarea capacității de producție, dar și extinderea rețelei de distribuție a apei noastre de izvor. Încă din primele luni ale acestui an am lucrat pentru mărirea capacității de producție în vederea eficientizării ei, dar și pentru pentru reducerea amprentei de mediu prin reducerea cantității de plastic folosit pentru fabricarea ambalajelor. Am reușit performanța să reducem cantitatea de deseuri de PET cu aproximativ 60 de tone pe an” declară Daciana Siderache.

Piața materialelor de ambalat a avut fluctuații puternice în 2017. ”Ne-am confruntat cu  o creștere importantă la prețul ambalajelor determinată de evoluția prețului petrolului la nivel mondial. Din fericire pentru consumatori am reușit pana acum sa rezolvăm intern această problemă, prețul la raft nefiind influențat major de aceste fluctuații”,mai declară Daciana Siderache

Apa îmbuteliată de Calipso prezentă în majoritatea rețelelor de magazine din comerțul modern

Apa de izvor îmbuteliată de Calipso a ajuns la consumator prin intermediul magazinelor tradiționale și preponderent în magazinele din comerțul modern, astfel că singura apă cu pH-ul similar cu cel al corpului uman se află în aproape toate rețelele de retail modern din România.

„Vara, cantitatea de apă consumată este extrem de importantă, însă nu trebuie să uităm nici de calitatea acesteia, să ne informăm și să citim eticheta înainte de a achizitiona un brand sau altul. Cele mai importante aspecte pe care trebuie să le avem în vedere la citirea etichetei sunt reziduul fix și cantitatea de nitriți din apă, dar și Ph-ul acesteia. Potrivit reglementărilor în vigoare la noi în țară, o apă minerală este optimă pentru consumul zilnic dacă reziduul fix este mai mic de 500 mg la litru, iar Ph-ul trebuie să fie cât mai apropiat de Ph-ul corpului uman”, explică Daciana Siderache.

Potrivit rezultatelor analizelor de laborator, apa naturală de izvor îmbuteliată de Calipso prezintă un nivel de nitriți situat sub limita de detecție a aparatelor de laborator și un Ph de 8, similar cu cel al lichidelor din corpul uman. Reziduul fix pe care-l conține are un nivel de 372 mg/l încadrând-o astfel în zona apelor oligominerale cu un bogat complex de minerale prezente în cantități mici, fapt care o face să poată fi consumată fără întrerupere.

 

Compania  Calipso a fost înființată în anul 1991, având acum peste 150 de angajați, şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de aproximativ 50 de milioane de lei. Calipso este producător și îmbuteliator de apă de izvor plată și carbogazoasa, băuturi răcoritoare și apă aromatizată. Noua unitate de producție cu o capacitate de producție de peste 1.000.000 litri/zi, a fost pusă în funcțiune din 2010 și este situată in jud. Ilfov, pe o suprafață de 40.000 mp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *