Zi de nastere mortala

Happy Death Day (Zi de nastere mortala)
Regia: Christopher Landon
Scenariul: Scott Lobdell, Christopher Landon
Cu: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Charles Aitken, Laura Clifton
Un thriller distribuit de Ro Image 2000.

Happy death day este un film care urmareste povestea unei studente prinsa intr-o zi ce se tot repeata. Aceasta nu este entuziasmata in privinta aniversarilor, in special datorita trecutului ei, astfel ca nu este atat de incantata de ziua ei de nastere. Insa, se intampla ca fix in aceasta zi “speciala” pentru ea sa fie ucisa brusc. Partea interesanta abia cum urmeaza, deoarece ea nu se trezeste printre  ingerasi in lumea de apoi, ci se trezeste in acelasi cosmar: aceeasi zi pe care trebuie sa o ia de la capat, din nou si din nou, finalul fiind mereu acelasi.

Tree (Jessica Rothe)  se trezeste si realizeaza ca nu este a doua zi dimineata, ci este din nou luni, ziua ei de nastere, ziua in care este ucisa. Retraieste aceasta zi cu multe detalii infricosatoare, pana ce va reusi sa descopere identitatea ucigasului ei.

Este hotarata sa schimbe finalul povestii, sa retraiasca numarul de vieti pe care il ofera soarta, incercand sa prinda criminalul si sa afle motivul pentru care este omorata. Actiunea se petrece diferit in fiecare zi, Tree incercand cumva sa scape de tot acest cosmar, insa finalul este de fiecare data acelasi. Lista de suspecti se mareste din ce in ce mai mult, inclusiv prietenele ei bune ajung pe lista, astfel incat nu prea mai ramane cu aliati care sa o ajute sa desluseasca acest mister.

Va reusi oare Tree sa se trezeasca din acest cosmar?

Zi de nastere mortala nu este deloc un film previzibil, ba din contra este un film plin de suspans, care surpinde placut si este foarte interesant. Te-ai putea gandi sa faci o asociere intre “Happy Death Day” si “Groundhog day”, ceea ce nu ar fi deloc rau. Mintea mea insa a zburat catre filmul “50 first dates”, deoarece ambele au asa un tonus pozitiv, desi “Happy death day” este un thriller, nu o comedie romantica.

Mi-a placut la nebunie “Zi de nastere mortala”, actiunea mi-a captat atentia intr-un mod placut si am simtit ca traiesc in lumea studentei, incercand la randul meu sa deslusesc misterul. Jessica Rothe este extrem de convigatoare in rolul tinerei Tree, mi-a placut si astept cu drag sa o revad pe marele ecran. Finalul surprinde, doar spuneam mai sus ca nu este deloc un film previzibil. Per total, Happy Death Day este un film reusit, care nu doar ca urmareste povestea unei studente prinsa intr-o bucla, dar te determina sa te gandesti la viata ta. Atunci cand faci / gandesti rau, raul face o bucla si se intoarce catre tine, mai devreme sau mai tarziu… nu?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *