10 sfaturi pentru detinatorii de caini

Un animal de companie din clasa canina este o adevarata provocare. Ingrijirea in sine presupune un complex de aspecte, pe termen lung. Desigur, rasplata nu intarzie sa apara. Cu toate acestea, trebuie sa va asumati inca de la inceput de drum dresajul si nu numai.
Aparte de primele zile din momentele in care aveti in grija un catel, preocuparea de vaccin si inregistrare la medicul veterinar este esentiala. Nu amanati acest moment. Este gresit sa credeti ca daca nu este vara, nu sunt capuse si mai multe probleme de acest gen, catelul nu este predispus la a lua tot felul de microbi. Ca la orice alta vietate, cainii mai ales pui sunt clasa cea mai sensibila in a se imbolnavi.
O recomandare este sa apelati la Fanvet.ro. Dupa informarea necesara, puteti stabili intalnirea cu medicul veterinar. Pe termen lung, o colaborare cu aceasta clinica veterinara va aduce avantajul de a a avea tot felul de servicii in acelasi loc. Si medici extraordinari.
Iata si un decalog al regulilor de care un stapan de caine ar trebui sa tina cont:
  1. Creati rutina in viata cainelui. Mersul cu masina, spalat pe dinti, iesit la plimbare si tot ce tine de ritmul vietii trebuie sa i se arate de pe acum. Veti vedea ca foarte rapid va urma aceste obiceiuri.
  2. Odata ales un nume, trebuie folosit mereu. Tonul face diferenta asa ca stabiliti cum il strigati si cum veti face cand sunteti ferm si ii spuneti ce are voie si ce nu.
  3. Lesa si zgarda, daca optati pentru acestea, nu trebuie sa fie un chin. Puteti chiar sa ii lasati si lesa la gat pana cand se obisnuieste.
  4. Alegeti mancare canina pe masura taliei si pe masura nevoilor cainelui. Mancarea gatita sau mai bine spus resturile de mancare ale familiei nu sunt o masa corespunzatoare.
  5. Invatati sa il lasati si singur. Cu siguranta ca in timp vor exista momente de acest gen asa ca de preferat este ca micul pui sa fie obisnuit cu asta. Puteti sa il lasati cateva minute pe zi singur.
  6. Perseverenta este importanta. Trebuie sa fiti constanti in pretentiile pe care le aveti. Daca un membru din familie interzice cainelui joaca pe canapea si un altul nu o va face, cainele o va lua ca atare; data viitoare va sti cine ii permite asta. Sau va fi confuz si nu se va limita in spatiul de joaca.
  7. Invatati cainele sa socializeze. Unele patrupede nu sunt obisnuite cu alte prezente aparte de stapani, de aceea devin agresive. Preferati sa il expuneti grupurilor de persoane inca de mic.
  8. Vaccinarea trebuie reluata anual dupa ce sunt indeplinite toate cele standard din primul an de viata. Nu omiteti asta.
  9. Deparazitarea trebuie facuta intern si extern o data la maximum 3 luni.
  10. Nu oferiti cainelui medicamente umane si tratamente dupa ureche.
Poate ca o alta „regula” importanta este insasi grija si atentia oferite cainelui. Odata ce ati stabilit ca va doriti o astfel de companie, trebuie sa va asumati si ca veti iubi animalul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*