Cum evoluează piața imobiliară în Cluj și spre ce direcție se îndreaptă?

În general proprietarii de garsoniere și apartamente preferă să își promoveze imobilele în cadrul platformelor special dedicate acestui scop pentru că știu că au șanse mai mari să găsească chiriași. Este un lucru convenabil și pentru cei care caută să închirieze, pentru că astfel găsesc mult mai ușor cazare. De altfel, oricând pot face o comparație între ofertele disponibile pentru a selecta câteva dintre cele mai atractive oferte.

După cum arată acestea, orașul Cluj are cele mai scumpe chirii la ora actuală dintre toate orașele dezvoltate din țară, depășindu-le chiar și pe cele din capitală. Așadar, cei interesați sa se mute aici ar trebui să ia măsuri înainte ca acestea să depășească sumele ce și le-ar permite în acest sens.

Potrivit platformei online Compari Imobiliare, Clujul a reușit deja să surclaseze Bucureștiul. Dacă un procent de până la 50 din orașele din țară au prețurile de chirii până în 200 euro pentru o lună, iată că cel în cauză se situează în cealaltă jumătate, în care se găsesc chirii chiar până la 400 euro lunar pentru apartamentele de două camere, dar asta depinde în funcție de zonă.

Cei aflați în căutarea de garsoniere de inchiriat Cluj trebuie să aibă siguranță financiară dacă doresc să stea în chirie într-un spațiu decent, care să le asigure condiții de trai corespunzătoare. În unele situații prețurile reflectă facilitățile oferite de proprietar, alteori deloc. Sunt și clienți care sunt dispuși să plătească sume mari de bani pe chirie, însă au și pretenții pe măsură – mobilă nouă, finisaje impecabile, localizare bună etc. Sunt situații în care nu toate condițiile sunt îndeplinite și proprietarii tot nu vor să scadă din preț. De preferat este să fie evitate acestea.

Există și agenți imobiliari care vin cu oferte de nerefuzat pentru apartamente de inchiriat Cluj, însă și în rândul acestora nemulțumirile pot să apară. Tarifele fluctuează în funcție de forța de muncă ce vine în Cluj, de studenții care aleg să rămână în oraș după absolvirea facultății. Altfel spus, fenomenul creșterilor este susținut de această parte. Mulți nici nu negociază prețul, fiind dispuși din start să plătească atât cât li se cere.

Un motiv pentru care Clujul este un oraș tot mai atractiv îl reprezintă faptul că a crescut economic enorm. Locuitorii oraşului au salarii mult mai avantajoase decat cele ale altor orașe din țară. Singura chestie ar fi că acesta nu se mai poate extinde geografic. Așadar, mulți dintre cei ce dețin o garsonieră sau un apartament aleg să îl ofere spre închiriere. Se câștigă sume însemnate de bani din asta în momentul de față.

Iată deci că economiștii clujeni au ales să pună un accent mare pe una dintre cele mai vechi reguli ce vizează comerțul: cea a cererii și ofertei. Am putea spune că este explicația cea mai sigură a modului în care evoluează piața imobiliară din acest oraș. În funcție de zonă, prețurile pot prezenta diferențe destul de mari, după cum este și firesc de altfel. Pe portalul compariimobiliare.ro se pot vedea date clare cu privire la prețurile de închiriere, dar și de achiziționare a unui imobil în Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *