Pasager in trenul terorii

Pasager in trenul terorii (The Commuter)

Cu: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Sam Neill

Regia: Jaume Collet-Serra (Unknown, Run all night, Non-Stop)

Scenariul: Byron Willinger, Philip de Blasi

Distribuit de Ro Image 2000 si Prorom

Ce fel de persoana esti?

De marti seara de cand am vazut noul film cu Liam Neeson – “The Commuter” – ma tot gandesc la aceasta intrebare. Ce fel de persoana esti?  Ipotetic vorbind. Daca ti-ar cere cineva sa faci ceva, fara sa primesti prea multe detalii si fara sa ai idee daca este de partea dreptatii, ai face-o?  Mi-ar placea sa cred ca as actiona exact asa ca Liam Neeson, dar adevarul este ca nu stiu ce as face intr-un asemenea scenariu.

Pasager in trenul terorii

In ultimii 10 ani, in fiecare zi Michael McCauley (Liam Neeson) face naveta pe aceeasi ruta catre New York.  Ii cunoaste pe navetistii obisnuiti si ii citeste destul de bine pe cei care nu merg cu trenul de navetisti in mod constant.

Intr-o zi, in drumul sau spre casa Michael este abordat de o femeie misterioasa, care ii face o oferta interesanta. Pentru nici mai mult, nici mai putin decat 100.000 dolari, Mike trebuie sa gaseasca in acel tren o anumita persoana, fara sa cunoasca prea multe detalii in acest sens. Avand in vedere ca Michael este un fost politist, pare o misiune usoara, dar lucrurile nu sunt deloc asa cum par a fi. Michael se trezeste prins fara voie intr-un puzzle mortal. Trebuie sa isi protejeze familia, de la distanta, oriunde ar fi; si totodata trebuie sa dezlege puzzle-ul, sa gaseasca pasagerul misterios, sa afle adevarul si sa salveze pasagerii din tren.

Dinamic, cu mult suspans si cateva faze amuzante, “Pasager in trenul terorii” este exact filmul ce trebuie pentru acest inceput de an. Liam Neeson este extrem de credibil in rolul lui Michael. Nesigur pentru inceput, caci in 10 ani a uitat de abilitatile dobandite ca politist, dar rece si dur imediat ce isi intra rolul sau de detectiv.

The Commuter este un film intens si misterios, cu multa tensiune bine construita si bine dozata pe intreaga durata a actiunii. Un thriller captivant care se joaca cu mintea noastra si ne provoaca sa luam parte la dezlegarea acestui puzzle misterios. Au fost cateva momente in care eu chiar am simtit ca sunt acolo, un pasager in trenul terorii. De vazut. De revazut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *