Winchester

Winchester (Winchester: Casa spiritelor)

Regia: Michael Spierig, Peter Spierig

Cu: Helen Mirren, Sarah Snook, Jason Clarke

Distribuit de Vertical Entertainment.

In San Jose, California se afla cea mai bantuita casa din lume, care apartine Sarei Winchester, vaduva magnatului de arme William Wirt Winchester. Este un conac urias, construit in stil victorian, care impresioneaza prin cele aproximativ 160 de camere de o curiozitate arhitecturala iesita din comun. Pe mine m-au fascinat scarile sub forma de labirint, precum si cele care duc spre tavan.

Sarah este mostenitoarea unei averi grandioase si totodata a blestemului familiei. Este o femeie puternica si este capabila de orice pentru a-si proteja familia. Sfasiata de durere in urma tragediei suferite (moartea sotului si a fiicei ei), Sarah apeleaza la un medium. Mediumul o convinge de faptul ca este bantuita de spiritele celor care au fost ucisi de o arma marca Winchester si ii spune ca le poate potoli doar construind o casa in care sa le inchida.

Cu o poveste inspirata din fapte reale, filmul horror „Winchester: Casa Spiritelor” stie sa pastreze suspansul si te face sa tresari usor in unele momente. Dar frica este doar in mintea noastra, spune o vorba inteleapta. Trebuie sa invatam sa ne stapanim emotiile si sa ne controlam temerile, insa nu intotdeauna este usor sa fim puternici. Trebuie sa recunosc ca am mers cu inima stransa la acest film, motivata mai mult de faptul ca pusca lui Winnetou era marca Winchester, decat de faptul ca voi afla povestea celei mai bantuite case din istorie. Credeam ca o sa ma sperie, dar nu a fost deloc asa. Am tresarit de cateva ori, ce-i drept, insa filmul este atat de concentrat, iar actiunea m-a prins atat de rapid, incat nici nu stiu cand s-a incheiat povestea.

Winchester este un film foarte bine realizat, iar Helen Mirren (Sarah Winchester) interpreteaza fabulos rolul vaduvei. Este convingatoare, transmite o usoara teama, dar totodata multa putere si incredere. Mi-a placut si Jason Clarke in rolul doctorului Eric Price, cel care vine in casa vaduvei pentru a face o evaluare a starii mintale a acesteia. Dr. Price are propria poveste, legata intr-un fel de ceea ce se petrece in Winchester Mystery House. Dar nu am sa va dau detalii cu privire la aceasta legatura, va spun atat: nimic nu este intamplator in viata.

Winchester este un film care merita vazut. Daca esti un fan al filmelor horror, te sfatuiesc sa nu ai asteptari foarte mari, deoarece acesta este un horror destul de usurel si rezervat. Daca nu esti un fan al filmelor horror, zic sa acorzi credit acestui film, iti promit ca nu va fi inspaimantator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *