Every day (Zi dupa zi)

Ce ai face daca te-ai trezi in fiecare dimineata in alt corp? 

Intotdeauna cineva de varsta ta. Niciodata in acelasi corp. Fara a avea puterea de a controla acest lucru. Incercand sa traiesti acea zi pentru acea persoana.

 

Every Day (Zi dupa zi) 

Regia: Michael Sucsy

Scenariul: Jesse Andrews, dupa romanul omonim scris de David Levithan

Cu: Angourie Rice (Rhiannon), Debby Ryan (Jolene), Owen Teague (Alexander), Justice Smith (Justin)

Distribuit de Forum Film Romania, din 23 februarie in cinematografe.

 

A. este un suflet care se trezeste in fiecare zi in corpul unei alte persoane, uneori baiat, alteori fata. Se pare ca nici macar el nu stie cum si de unde a pornit toata aceasta poveste. Intr-o zi, A. se trezeste in corpul lui Justin, cel mai popular tip din liceu, care are o relatie cu Rhiannon.

Rhiannon este o adolescenta frumusica, dar naiva. Topita dupa Justin, Rhi nu intelege ca relatia lor nu este asa cum ar trebui sa fie. In ziua in care A. este Justin, Rhi descopera ce inseamna o relatie frumoasa, iar A. se indragosteste de ea.

 

O idee foarte faina, dar care in acest film nu cred ca a fost valorificata la intreg potentialul ei, asa cum ar fi meritat. Este prezentata simplu si fara sa aduca niste detalii logice care sa intregeasca povestea. Mi-ar placea sa reusesc sa citesc cartea, intr-o buna zi, poate acolo voi gasi povestea magica la care ma asteptam.

Nici interpretari memorabile nu avem, niciun actor nu iese in evidenta. Poate asa putin despre Lucas Jade Zumann pot spune ca mi-a placut in rolul lui Nathan, este simpatic, energic si carismatic.

Cu toate acestea, mi-a placut mult mesajul filmul. Iubirea este atat de aproape de noi, trebuie doar sa fim deschisi si sa o primim in viata noastra. Finalul este unul realist si ne indeamna sa fim maturi si sa ii intelegem pe cei de langa noi, sa-i acceptam asa cum sunt, cu bune, cu rele, cu toate schimbarile lor de comportament ori de gandire.

Zi dupa zi este un film dedicat in special adolescentilor, dar nu numai. Un film care este posibil sa iti placa, daca esti o persoana mai sensibila, nostalgica ori visatoare. Si… un mic sfat: nu merge la film cu asteptari prea mari!

 

ps: Ca o paranteza, a vazut cineva serialul “Quantum Leap” cu Scott Bakula? O astfel de poveste mi-as fi imaginat eu: un suflet care zi dupa zi se trezeste in corpul unei alte persoane, dar care are si un scop in viata acelor oameni.

Comments

    1. Post
      Author
  1. Cosmin Epurescu-Pascovici

    O poveste foarte apropiata de ce ti-ai imaginat in P.S. este “Wings of Desire” (1987), filmul lui Wim Wenders despre sufletul unui inger care isi doreste sa se materializeze intr-o persoana pentru a putea ajuta mai mult oamenii. Emotionant, poetic, un film care ramane cu tine dupa ce il vezi poate pentru ca are rara calitate de a surprinde esenta naturii umane: fericirea reala exista doar atunci cand este impartita cu alti oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *