The Post: Secretele Pentagonului

The Post: Secretele Pentagonului

Regia: Steven Spielberg

Distributia: Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson, Bob Odenkirk

In cinematografe filmul este distribuit de Vertical Entertainment.

The Post: Secretele Pentagonului aduce pe marile ecrane o adevarata lectie de viata. O lectie despre adevar, curaj si unitate, despre alegeri si despre libertatea de exprimare.

In anul 1971, cotidianul Washington Post a decis sa publice o serie de documente clasificate referitoare la razboiul din Vietnam. De ce? Simplu: pentru ca oamenii merita sa stie adevarul. Insa, atunci cand esti pe cale sa deconspiri un secret guvernamental, trebuie sa fii puternic si sa ai curajul de a-ti asuma consecintele. Chiar daca asta poate insemna… sa faci inchisoare.

“Presa trebuie sa-i slujeasca pe cei guvernati, nu pe guvernatori” spune jurnalista Meg Greenfield (Carrie Coon) la un moment dat.

Meryl Streep este impecabila in rolul Katharinei Graham, prima femeie editor al unui ziar american important. Tom Hanks este unul dintre actorii mei favoriti, asadar m-am bucurat sa-l vad in rolul editorului Ben Bradley, chiar si asa usor impersonal pe alocuri. Povestea captiveaza, are momente de tensiune bine dozate si exprimate, si ne ajuta sa intelegem cat de importanta este libertatea presei si unitatea celor care lucreaza in acest domeniu.

In weekend m-am tot gandit la ce as face eu ca blogger daca maine as intra in posesia unor documente clasificate, a unor secrete guvernamentale, dar nu numai? As spune adevarul si mi-as asuma consecintele? Cel mai probabil da. Pentru ca in felul acesta aleg sa fiu sincera cu mine, mai inainte de toate. Cred ca filmul “The Post: Secretele Pentagonului” ofera o lectie de jurnalism si totodata o buna inspiratie si motivatie pentru cei care isi doresc sa schimbe ceva in bine in presa, in tara, in viata.

The Post: Secretele Pentagonului este un film musai de vazut. Trebuie sa va mai spun de un lucru care m-a impresionat, si anume: toata munca care este in spatele unei pagini de ziar. Impresionant. Si sunt convinsa ca nu doar pentru mine.

Vizionare placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *