Maria Magdalena

Maria Magdalena

Distributie: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor, Tahar Rahim

Regia: Garth Davis

Scenariul: Helen Edmundson, Philipa Goslett

Distribuit de Ro Image 2000.

Maria Magdalena este una dintre cele mai controversate figuri din religia crestina. Dar iata ca in anul 2016 Vaticanul clarifica rolul Mariei din Magdala in viata Mantuitorului: aceasta a fost apostul intre apostoli.

Si pentru ca se apropie sarbatoarea Invierii Domnului, va indemn sa mergeti la cinema sa aflati povestea unui personaj important care a stat la baza formarii crestinismului. Filmul incearca sa aduca imaginea autentica a Mariei Magdalena si pot sa confirm ca reuseste. Este un film asumat si credibil, fara sa depuna prea mult efort pentru asta, fiind un film atat de firesc. Costumele sunt reusite; iar decorul este atat de natural, incat simti ca esti transportat in acel timp, in acel loc.

Rooney Mara este foarte expresiva in rolul Mariei din Magdala. Naturala si delicata, sensibila si inteligenta, stie cand sa fie supusa, dar si cand sa fie puternica. In schimb, Joaquin Phoenix in rolul lui Iisus nu m-a convins, nu este acel Iisus bland pe care mi-l imaginam eu la ora de religie in scoala, atunci cand profesorul povestea din Noul Testament si ne explica pildele. Nu este acel Iisus care te asculta si te mangaie atunci cand vorbeste cu tine. Poate si pentru ca dialogurile sunt seci, nu prea exista comunicare intre Mantuitor si apostoli. Doar in final Joaquin Phoenix reuseste sa copleseasca publicul, insa acest lucru se datoreaza mai mult povestii decat interpretarii actorului.

Filmul “Maria Magdalena” prezinta dintr-o cu totul alta perspectiva povestea Mantuitorului si a femeii care a stat in dreapta lui. Daca esti un clasic si vrei sa ramai la povestea cunoscuta din mosi-stramosi, poti sa privesti acesti film doar ca pe un film feminist ori un film de fictiune. Oricum ar fi, este un film musai de vazut.

Pe mine m-a cucerit filmul, m-a impresionat Maria din Magdala, dar pe langa aceasta m-au impresionat Iuda si Petru. Este interesanta aceasta noua viziune a povestii binecunoscute si cred ca fiecare poate sa adopte ideea pe care o considera reala. Important este sa fim deschisi interpretarilor de tot felul si sa cautam adevarul istoric cel mai apropiat de credinta noastra.

Pe langa mesajul religios pe care il transmite acest film, exista si un mesaj actual, de care ar trebui sa tinem cont in viata noastra de zi cu zi:

Lumea se schimba doar daca ne schimbam noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *