A Quiet Place

A Quiet Place (Fara zgomot!)

Regia: John Krasinski

Scenariul: Bryan Woods, Scott Beck, John Krasinski

Distributia: Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe, Millicent Simmonds

Genul filmului: thriller, horror, drama

Din 13 aprilie filmul este distribuit de Ro Image 2000.

Daca nu te pot auzi, nu te pot vana. 

O idee originala si inteligenta, dar care cred ca putea sa fie dezvoltata mult mai fain. Mi-ar fi placut sa fie mai dinamic si mai logic, mai realist, insa pana la urma este un horror interesant, de vazut musai fara popcorn ori nachos (adica fara zgomot).

Pentru a supravietui trebuie sa ai grija la fiecare sunet. Pentru ca exista niste creaturi oarbe si foarte sensibile la orice zgomot, care vin si te omoara pe loc daca te-au auzit. Nu stiu daca as putea sa traiesc intr-o astfel de lume, o lume in care sa comunic doar prin semne, sa imi fie frica sa fac orice fel de zgomot. Probabil as reusi sa ma controlez pentru cei dragi, dar cu siguranta mi-ar fi foarte greu din punct de vedere psihic si nu stiu cat as rezista unei asemenea tensiuni.

A Quiet Place este un film plin de tensiune, avand cateva momente care te baga efectiv in scaun si dialoguri putine, scurte si la obiect. Exact atat cat trebuie. Actorii sunt foarte expresivi, reusind sa transmita publicului frica pe care o resimt personajele interpretate de ei. Cea mai expresiva dintre toti este Millicent Simmonds, cred eu. Fiind o fetita surda, are anumite frustrari si nemultumiri sufletesti, esentiale in povestea noastra.

 

A Quiet Place poate fi privit ca un film psihologic despre familie si unitate, un film care te face sa te gandesti putin la viitor si la ce ai face tu pentru a-ti proteja copiii. Totusi, este infricosator privit astfel.

A Quiet Place este un thriller care se joaca cu nervii tai prin tensiunea bine creata si prin interpretarea grandioasa a actorilor. Daca ar fi avut si putina logica si ar fi fost ceva mai dinamic, as fi putut spune ca este chiar un film reusit. Si nu, nu cred ca am avut eu asteptari mult prea mari de la aceasta poveste.

Nu uita: Supravietuirea depinde de tacere!

 

PS: Mi-a placut linistea din sala de cinema. Mai vreau!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *