Acumulatorul Auto al unui automobil BMW – Tips and tricks de la Exclusiv OEM

Pentru ca sunt si soferi la inceput de drum, astazi avem sfaturi despre acumulatorul auto (componenta esentiala in electrica auto a oricarui automobil). Cand si de ce trebuie schimbat acumulatorul auto in 7 pasi.

 

Soferii cu experienta stiu acest lucru, dar soferii care de abia si-au luat carnetul si care au intrat in posesia unui autoturism BMW trebuie sa afle ca, daca si-au cumparat un automobil SH, bateriile respectivelor automobile au rata de uzura destul de mare si trebuie inlocuite la 2-3 ani. Iar daca vorbim de un automobil din gama BMW, e bine sa respecti standardele de calitate si sa obtezi doar pentru piese OEM. Le poti gasi dupa cod pe site-ul ExclusivOEM.

De asemenea si acumulatorii auto trebuie schimbati si verificati, mai ales dupa o perioada in care ai tot folosit aerul conditionat. Cand stii ca acumulatorul da semne de imbatranire?

Daca observi ca atunci cand incerci sa pornesti masina, indicatorul din bord cu semnul sub forma de baterie sta aprins sau motorul are un decalaj intre momentul in care cuplezi cheia in contact si primul zgomot, inseamna ca trebuie schimbat.

 

ATENŢIE! Nu întotdeauna când ai probleme cu pornirea maşinii înseamnă că acumulatorul este defect şi trebuie înlocuit. Exista si alte situatii cand poti avea probleme cu electrica automobilului tau.

 

Una dintre aceste probleme o poti intampina daca circuli des prin Capitala, la ore cand este aglomeratie si din cauza drumurilor scurte si a pornirilor dese se provoaca descarcari de tensiune la nivelul bateriei si acumulatorului si acestea se vor uza mai repede.

De asemenea, pot aparea probleme si la alternator sau la releul de incarcare.

 

Mai sunt situatii in care bateria si acumulatorul sunt ok, dar exista surse care genereaza consum sau pur si simplu sunt anumite contacte imperfecte intre componentele electrice ale masinii si atunci stii ca ai nevoie de alte piese auto.

 

Ca sa eviti astfel de situatii, e bine sa folosesti intotdeauna pentru automobilul tau BMW doar piese omologate. Vrei să ne cunoști? Vrei să le vezi înainte de a le comanda? Nicio problemă. ExclusivOEM te așteaptă la centrul nostru de desfacere din zona Bulevardului Dacia.

 

Pe scurt, exista 7 momente cheie care te ajuta sa intelegi ce probleme electrice are masina ta:

 

1) Indicatorul de bord pentru baterie nu se stinge după câteva secunde de la răsucirea cheii în contact sau după pornirea maşinii, sau dacă se aprinde şi se stinge când ai motorul pornit;

2) Chiar dacă electromotorul şi motorul sunt ok, simţi că se învârte mai greu la pornire, iar motorul porneşte un pic mai greu decât de obicei;

3) Când aprinzi farurile cu motorul oprit observi că aceste rămân stinse sau au o lumină mai slabă, atunci când claxonezi observi ca acesta este mai “anemic”;

4) Când măsori tensiunea cu volmetrul cu motorul pornit şi oprit observi parametri anormali;

5) Dacă ai redresat bateria şi în ziua următoare este din nou descărcată;

6) Dacă după ce ai lăsat maxim 20 de minute farurile aprinse cu motorul oprit simţi că bateria nu mai are putere;

7) Dacă observi că sunt scurgeri din baterie;

 

,,De ce le recomand clientilor sa nu achizitioneze piese After Market? In primul rand, cu piesele After Market nu ai garanția ca acea componenta se va potrivi pe mașina ta. În al doilea rand, randamentul lor este extrem de scăzut, chiar dacă piesa se potriveste pe mașină. Ca idee, plăcuțele de frână OEM pot rezista pana la 90.000 de km. Piesele After Market după 20.000 de km deja sunt tocite. Si asta in cazul unor placute de 300-360 de ron, iar asta in contextul in care plăcuțele OEM costa 380-400. Conducatorii trebuie sa înțeleagă ca piesele OEM arata respect pentru mașină și prelungesc viata automobilului. E ca în cazul oamenilor. Dacă te hrănești doar cu junk Food, la un moment dat vei avea probleme de sănătate cu stomacul, cu inima, cu ficatul. Dacă ai grija cu ce te hranești, și corpul tău va da randament”, a explicat Adrian Podariu, owner al singurului shop fizic din Romania care comercializeaza exclusiv piese OEM pentru BMW.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *