MEG: Confruntare in adancuri

MEG: Confruntare in adancuri (The Meg)

Regia: Jon Turteltaub

Distributia: Jason Statham, Robert Taylor, Bingbing Li, Cliff Curtis, Masi Oka, Page Kennedy, Rainn Wilson, Jessica McNamee, Ruby Rose, Vithaya Pansringarm

Scenariul scris de Belle Avery, Dean Georgaris si Erich Hoeber este inspirat de bestsellerul lui Steve Alten: “Meg: A Novel of Deep Terror”.

O echipa de cercetatori descopera un megalodon, o creatura marina preistorica  uriasa, atunci cand coboara cu submarinul mai jos de Groapa Marianelor.

Ca o paranteza, poate ca o mica lectie de geografie, Groapa Marianelor din Oceanul Pacific este cel mai adanc loc de pe Pamant, avand o adancime de aproximativ 11.000 metri. Dar sa revenim,

Submarinul este atacat de rechinul preistoric urias si ramane avariat pe fundul oceanului. In aceasta situatie, echipa de cercetatori cere ajutorul lui Jonas Taylor (Jason Statham), un scafandru profesionist, care se pare ca s-a mai intalnit in trecut cu acest megalodon intr-o alta expeditie in apele adanci ale oceanului.

MEG: Confruntare in adancuri

Efectele speciale sunt reusite si aduc o magie aparte confruntarii din adancuri. Jason Statham este eroul acestei confruntari, este puternic, hotarat si totodata atat de uman. Taylor este schimbat in urma experientei pe care a avut-o in trecut cu cel mai mare rechin care a existat vreodata si despre care se credea ca a disparut cu doua milioane de ani in urma. Nu ii este usor sa revina in adancuri si sa-si riste viata pentru salvarea echipei de cercetatori, si implicit a omenirii, iar acest lucru i se citeste in privire, in expresia fetei. Mi-a placut mult fetita lui Suyin. Este expresiva si in manuta ei sta intreaga emotie a acestei povesti fantastice.

Mi-a placut MEG: confruntare in adancuri. Povestea, efectele, personajele. Doar legatura care se formeaza intre Taylor si Suyin nu mi s-a parut a avea substanta. Este mai degraba o legatura superficiala, care nu se bazeaza pe nimic, nici macar pe tensiunea extrema pe care o traiesc impreuna.

MEG: Confruntare in adancuri este un thriller SF provocator, care te antreneaza si te scufunda in cele mai adanci ganduri. Ce bine ca mai am suficienta vreme pana la concediu incat sa treaca gandul infricosator cum ca… in mare sunt rechini.

Ce este urias si agresiv si #pleasedtoeatyou? The Meg, intr-adevar. Din 10 august in cinematografele din toata tara, distribuit de Vertical Entertainment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *