Calugarita: Misterul de la Manastire

The Nun (Calugarita: Misterul de la manastire)

Regia: Corin Hardy

Scenariul: Gary Dauberman

Distributia: Demian Bichir, Taissa Farmiga, Jonas Bloquet, Charlotte Hope, Ingrid Bisu, Bonnie Aarons

Actiunea celui mai nou film din universul “The Conjuring” se petrece la o manastire izolata din Romania in anul 1950, cunoscuta de sateni ca fiind bantuita. Insa un tanar care le aprovizioneaza pe maicute cu cele de trebuinta face o descoperire terifianta. Aici, o tanara maicuta si-a luat viata, comitand astfel pacatul suprem.

Acum, prea inaltii de la Vatican hotarasc sa-l trimita pe parintele Burke ( Demian Bichir), impreuna cu o tanara maica novice Irene ( Taissa Farmiga). Chiar inainte ca Maica Irene sa depuna juramantul suprem si sa-si dedice viata lui Dumnezeu, Vaticanul ii da aceasta sarcina grea: sa descopere ceea ce s-a intamplat la manastirea din Romania. Este coplesitor pentru aceasta. Pentru parintele Burke pare sa fie mai usor, avand in vedere ca este specialist in manifestari religioase misterioase.

Aici, cei doi descopera o prezenta malefica ce a pus stapanire pe manastire si pe sufletele calugaritelor. Pentru acestia, manastirea devine un adevarat loc de cosmar. Cei doi isi risca sufletul, credinta si isi pun in pericol propria viata incercand sa descopere misterul de la manastire.

Calugarita: Misterul de la manastire

Pe langa faptul ca acest film a fost filmat in intregime in Romania (Mogosoaia, Castelul Corvinilor, Sibiu si Sighisoara), ceea ce ma bucura nespus pentru ca inca o data ne demonstreaza ca tarisoara noastra are un mare potential (trebuie doar sa stim sa-l valorificam), in distributia filmului regasim actori romani: Ingrid Bisu (sora Oana), Manuela Ciucur ( sora Christina). Poate ca pare inspaimantatoare la prima vedere aceasta Romanie a anilor ’50, cu carute si supersitii de care vei rade, dar spre exemplu Castelul Corvinilor arata fabulos, in film si in realitate, si trebuia pus intr-un fel in valoare.

The Nun (Calugarita: Misterul de la manastire) este printre putinele filme horror care au acel ceva. Acel mister care te captiveaza si iti da fiori. Exista o poveste bine definita, multe scene iti vor creste pulsul si te vor lua prin surprindere de cele mai multe ori, iar muzica are acele acorduri perfecte care sa te inspaimante de-a binelea. “The Nun (Calugarita: Misterul de la manastire)” este un film horror care merita vazut, fie ca esti iubitorul genului, fie ca nu. Iti va da fiori, te va coplesi, dar cred ca iti va lasa si un gand de genul: vreau sa-mi cunosc mai bine Romania. Asa ca, hai la film si apoi la plimbare prin tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *