Start Minimest 2018

La Minimest 2018 timp de 6 zile, în cele două weekenduri ale festivalului, 28-30 septembrie și 5 – 7 octombrie, cei mici sunt așteptați la Cinema Elvire Popesco  și la Cinemateca Eforie cu o selecție de animații simpatice, – povești memorabile despre prietenie, timiditate, curaj, iubire și acceptare. Sunt cele mai premiate și îndrăgite filme de animație din întreaga lume!

Iată programul de neratat în acest weekend:

Profesorul Balthazar este un serial animat creat acum 50 de ani de studiourile Zagreb Films, ce are în centrul atenţiei un omuleţ mereu grăbit pe nume Balthazar, un om de ştiinţă simpatic. El rezolvă toate problemele datorită culturii impresionante, iar aghiotant îi este o maşinărie complex, care oferă soluţii sub forma unor picături magice. Episoadele sunt scurte şi destinate copiilor, pe care îi ajută să înţeleagă importanţa atitudinii pozitive şi faptul că pentru a rezolva o situaţie nu este nevoie de violenţă.

Cele două episoade vor rula vineri, 28 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, de la ora 12:00 şi de la ora 14:00, şi în reluare duminică, 30 septembrie, de la ora 14:00 şi ora 16:00.

Lumea lui Marnie, Marnie’s World, este o adaptare delicioasă după celebrul basm al Fraților Grimm „Muzicanții din Bremen”, ce îi poartă pe cei mici pe urmele aventurilor a patru prieteni improbabili și haioși, care învață împreună ce înseamnă curajul, devotamentul și visarea. Lungmetrajul va fi proiectat la Cinema Elvire Popesco sâmbătă, 29 septembrie, de la 12.00 şi duminică, 30 septembrie, în cadrul unei proiecții caritabile ce va avea loc de la 18.00.

Weekendul continuă cu scurtmetrajele din competiția Minimest – 3 calupuri de animații care vor fi proiectate pe rând la Cinema Elvire Popesco sâmbătă, de la 10.00, și duminică, de la 10.00 și 12.00.

Cele 21 de scurtmetraje selectate dintr-un total de peste 1200 înscrise se adresează copiilor cu vârste între 3 și 12 ani, abordând o serie de teme precum prietenia, grija față de natură, toleranța, curiozitatea și curajul. Un juriu format tot din copii va alege câștigătorul acestei secțiuni în care se regăsesc adaptări ale unor povești clasice, precum La Tortue d’or, o producție a celebrului studio de animație francez Les Films du Nord, ale unor cărți celebre, precum The Highway Rat, cea mai recentă animație realizată după cărțile scrise de Julia Donaldson şi ilustrate de Axel Scheffler, faimoși pentru

simpaticul  Gruffalo, precum și lansările recente ale unor autori cunoscuți, precum A Little Light, în regia lui Vladislav Bayramgulov, care din 2011 este regizorul celebrului serial animat Mașa și Ursul.

 

BILETE ŞI ACCES                        

Luni – vineri: accesul este gratuit pentru copii, elevi, studenti si pensionari, la proiectiile de pana la 16:30 inclusiv (acces pe baza legitimatiei).

Sambata si duminica: 5 lei / persoana.

Pentru grupurile organizate prin scoli, se asigura gratuitate atat pentru copii, cat si pentru cadrele didactice insotitoare, la orice proiectie din programul Minimest. Este nevoie de rezervare prealabila, la ana.munteanu@animest.ro.

Pentru grupurile de min. 5 copii insotite de un adult, la proieciile Minimest de sambata si duminica accesul este gratuit pentru copii.

Grupurile de min. 10 copii insotite de un adult, la proiectiile Minimest de sambata si duminica vor fi considerate grupuri organizate daca rezervarea este facuta in prealabil, la ana.munteanu@animest.ro. In acest caz, accesul este gratuit si pentru adultul insotitor.

Abonamentele si biletele pentru proiectii individuale pot fi achizitionate de pe www.eventbook.ro si sunt disponibile si la cinema, in timpul festivalului.

Festivalul International de Film de Animatie Anim’est, membru al retelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este’n’est, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Ministerului Culturii, Administratiei Fondului Cultural National si al Uniunii Cineastilor din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *