Halloween

Halloween

Regia: David Gordon Green

Distributia: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton

Distribuit de Ro Image 2000.

 

Laurie Strode ( Jamie Lee Curtis) si-a trait aproape intreaga viata in frica si groaza. In urma cu 40 de ani, in seara de Halloween, un barbat cu masca, incercand sa o omoare, i-a schimbat destinul. Din acel moment, Laurie a trait in neliniste, cu teama serilor racoroase de octombrie, pregatindu-se pentru razbunare. Nici nu vreau sa-mi imaginez cum este sa traiesti o viata cu teroarea in suflet, sa tresari la cel mai mic sunet, sa iti vina sa te ascunzi ca ursul in barlog intreaga iarna.

Temerile lui Laurie sunt pe cale sa se adevereasca, atunci cand o serie de crime cu sange rece se petrec in orasul sau. Astfel, Laurie realizeaza ca Michael este pe urmele sale si trebuie sa se apere cu orice pret. Trebuie sa se apere pe sine si totodata trebuie sa-si protejeze si apere familia.

Michael Myers, criminal in serie, a stat dupa gratii inca de atunci. Dar cum face, cum nu face el, in aceeasi infricosatoare noapte de Halloween, reuseste sa gaseasca o portita pentru a evada si merge pe urmele lui Laurie pentru a termina ceea ce a inceput cu multi ani in urma, pentru confruntarea suprema. Insa, ceea ce nu stie acest criminal periculos este faptul ca Laurie s-a antrenat si practic ea si-a petrecut intreaga viata cu gandul la acest moment.

 

Halloween (2018) 

Desi usor previzibil, filmul este unul captivant, potrivit pentru luna octombrie si atmosfera acesteia in apropierea sarbatorii de Halloween.

Personajul pe care il interpreteaza Jamie Lee Curtis este bine construit si cred ca actrita a intrat perfect in pielea personajului ei. O femeie puternica care, desi a trecut prin experiente dramatice ce i-au schimbat viata, are puterea de a-si infrunta cosmarul vietii sale. Karen ( Judy Greer), fiica lui Laurie, a fost crescuta in acest mediu toxic, un mediu dominat de teama. Fata a fost antrenata permanent pentru a face fata necunoscutului, o experienta care poate fi traumatizanta pentru un copil. Judy Greer reuseste sa imbine femeia calda, blanda, cu acea fiinta foarte puternica, care sa-i fie alaturi mamei sale, pentru a pune capat unui cosmar grandios.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *