Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody este un adevarat spectacol care iti merge direct la suflet.

La sfarsitul anului 1991 eram foarte suparata pe Freddie. Aveam doar 8 ani si nu intelegeam de ce s-a stins din viata, caci nu era el cel care intreba: “Who wants to live FOREVER”? De atunci, copilul rebel din mine a decis sa nu mai asculte muzica. Si a tinut asta vreo 5 ani asa, pana prin clasa a VII-a cand am auzit intamplator o melodie de la BUG Mafia, m-am regasit in versurile lor si astfel am redescoperit pasiunea pentru muzica. Si tot astfel am inceput sa reascult si sa iubesc Queen.

Filmul “Bohemian Rhapsody” m-a coplesit. Am ras la unele replici, am plans in cateva momente, am fredonat in sala de cinema, am batut ritmul din picior (We will rock you, pai nu?), am simtit ca sunt acolo cu trupa, la fiecare repetitie, la fiecare concert, la marele spectacol Live Aid din 1985, pe stadionul Wembley din Londra.

Filmul Bohemian Rhapsody este o celebrare a muzicii trupei Queen, in special a vocalistului trupei, Freddie Mercury. Am vazut filmul in noua sala Grand Ultra din Baneasa, sala care are cea mai noua tehnologie de proiectie laser RGB 4K, dar si cea mai noua tehnologie audio surround din lume: Dolby Atmos, ceea ce face ca muzica sa sune fabulos, sa te faca sa vibrezi la fiecare sunet si sa iti umple inima de bucurie.

Filmul prezinta succint povestea trupei Queen, din momentul in care a luat fiinta pana la concertul grandios din 1985, notand evenimentele importante din viata formatiei. Vedem cum a fost creat fiecare single al trupei Queen in cate un moment reprezentativ din povestea acesteia si suntem impresionati. Nu stiu cat adevar este in toata aceasta poveste, niciodata nu m-a interesat ce este in spatele artistului, ci doar ceea ce imi transmite muzica lui, vocea lui, jocul lui; dar nici nu prea conteaza acum. Filmul reuseste sa-ti patrunda in suflet si nu va fi uitat prea curand.

Atmosfera acelori vremuri este redata foarte bine, costumele sunt foarte faine si atent alese, iar personajele sunt extrem de reusite. Sunt cateva momente in care ai impresia ca este insusi Freddie in fata ta, pe ecran. Rami Malek este fabulos in rolul lui Freddie Mercury. Este natural, deschis, pune pasiune in interpretarea sa si emana multa energie. M-a cucerit, pur si simplu. Si restul membrilor trupei sunt atat de naturali si apropiati de personajele pe care le interpreteaza, incat ai senzatia ca trupa Queen s-a reunit dincolo de nori. Gwilym Lee il interpreteaza pe Brian May, Ben Hardy interpreteaza rolul lui Roger Taylor, iar Joseph Mazzello este John Deacon. Sunt minunati!

Filmul Bohemian Rhapsody este un film musai de vazut in aceasta toamna. Un film emotionant, care ii aduce un omagiu starului. A fost doar un om, ca mine, ca tine. Un om care a iubit, a suferit, a fost tradat, a fost criticat, si-a dorit mai mult, a gresit, a cerut iertare, si a iubit din nou. A iubit in special muzica si publicul. Cat adevar si cata culoare este in aceasta poveste, aproape ca nu mai are relevanta. Importanta este muzica pe care au lasat-o mostenire peste generatii.

“Roger, there’s only room in this band for one hysterical queen.” As putea spune… in this world?

Regia: Dexter Fletcher, Bryan Singer
Distribuit de Odeon Cineplex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *