Rebelii din Hindostan

Rebelii din Hindostan (Thugs of Hindostan)
Regia: Vijay Krishna Acharya
Distributia: Amitabh Bachchan, Aamir Khan, Katrina Kaif, Fatima Sana Shaikh, Abdul Quadir Amin
Distribuit in cinematografele din Romania de catre BML Movie Entertainment.

Rebelii din Hindostan se aseamana destul de mult cu “Piratii din Caraibe”, din punctul meu de vedere. Spre exemplu, marinarul Firangi aduce foarte mult si la vorba si la port cu capitanul Jack Sparrow (Johnny Depp). Apoi, scena de lupta cu sabia dintre Jack Sparrow si Will Turner (Orlando Bloom) o vedem si la Rebelii din Hindostan: lupta dintre Firangi si Khudabaksh. Probabil vom avea o serie “Rebelii din Hindostan”, mai ales ca finalul filmului nu exclude posibilitatea unei continuari, ceea ce nu ar fi un lucru rau, din contra.

Decorurile grandioase si costumele extraordinare iti fura privirea, iar aventurile rebelilor sunt intense, cu tot felul de rasturnari de situatii, unele previzibile, altele mai putin previzibile, si nici nu simti cand trec mai bine de 2 ore si jumatate. Actiunea se petrece in India, unde o companie britanica venita sa faca negot a pus stapanire pe intreg teritoriul. Unii refuza sa fie sclavii britanicilor si aleg sa fie rebelii neinfricati care infrunta raul in orice moment. Asa este spre exemplu Khudabaksh (Amitabh Bachchan), un om puternic cu suflet mare. La polul opus se afla sclavii banilor, cum este spre exemplu Firangi (Aamir Khan).

Firangi accepta bani de la comandantul britanic John Clive (Lloyd Owen) sa-l “vanda” pe Khudabaksh, insa un talhar intotdeauna o sa ramana un talhar. Indiferent pe ce front se afla, talharul te va vinde, o va vinde si pe bunica, orice numai sa ii iasa lui castig. Rebelul Khudabaksh nu stie daca sa aiba incredere in Firangi ori sa se teama de el, insa alege sa creada in el, sa creada ca poate schimba un om, pentru ca el citeste ceva in privirea acestuia. Daca va putea batranul rebel sa-l determine pe marinar sa treaca de partea binelui, sa inteleaga cat de importante sunt in viata unui om respectul si libertatea va las pe voi sa aflati.

Eu va mai spun atat: Rebelii din Hindostan aduc o poveste frumoasa despre lupta dintre bine si rau. Un film care vorbeste despre libertate, despre respectul de sine, despre curaj si poate putin si despre razbunare. Pentru ca sunt rani sufletesti care devin motivatia ta in viata sa fii mai bun, mai puternic si sa nu te lasi supus. Sa fii rebel, in sensul bun. India, Anglia, Romania… oriunde te afli pe globul pamantesc, fii rebel si lupta pentru libertatea ta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *