Gala Excelenței – România 100

Eveniment realizat sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii și Identității Naționale, cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire

Luni, 17.12.2018, ora 18:30 la Palatul Regal, Sala Tronului

 

România este dedicată omagierii și premierii personalităților cu rezultate excepționale din domeniul culturii, artei, politicii, credinței, spiritualității, dar și din alte domenii care au contribuit la crearea identității României.

Iar pentru această ocazie de omagiere am ales Sala Tronului de la Palatul Regal, în memoria familiei regale care a contribuit cu o mare insemnatate la unirea, consolidarea și evoluția României de-a lungul secolelor.

Un mare exemplu de patriotism a dovedit Regele Mihai care a militat pentru intrarea României în NATO și în Uniunea Europeana, a încurajat respectarea drepturilor omului, dezvoltarea economiei de piață și păstrarea culturii naționale.

Un astfel de eveniment, de o asemenea intensitate și sobritate, va fi cu atât mai profund și emoționant, datorită faptului că îl vom cinsti pe Majesatea Sa Regele Mihai I al României, în aceeași încăpere în care ne-am luat adio de la Majestatea Sa.

Acest eveniment va reuni personalități de elită ale României precum membri ai familiei regale a României, vârfuri de lance ale culturii, politicii, diplomației și lideri din varii industrii. De asemenea, ne vor onora cu prezența oaspeți internaționali, membri ai Consiliului European, reprezentanți și invitați speciali din domeniul artei, culturii și cinematografiei din Europa, America și Asia.

Evenimentul va aduce în fața invitaților momente artistice variate printre care se numară: prezentări de costume tradiționale românești și costume contemporane, momente artistice cu muzică clasică, iar invitatul special al serii este corul Direction Gospel Choir, invitați de onoare ai Papei de la Roma în cadrul evenimentului de Crăciun de la Vatican, din decembrie 2018.

Gazdele acestui eveniment vor fi nimeni altele decât Andreea Marin, om de televiziune, și îndrăgiții actori Cezara Dafinescu și maestrul Dorel Vișan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *