Oamenii si criptomonedele

Pana in prezent, cu siguranta fiecare roman a aflat de criptomonede, asa-i? Totusi, vreau sa ma asigur de acest lucru, de aceea va spun foarte pe scurt: criptomoneda este moneda digitala care are la baza o serie de algoritmi si care este folosita ca mijloc de plata (spre exemplu: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin, Dogecoin, Ethereum). Nu ma pricep eu la partea tehnica din spatele criptomonedelor, deci nu am sa va dau detalii acum cu privire la acesti algoritmi. Insa, din punct de vedere al economistului va spun ca aceste monede digitale se bazeaza pe anumite principii din economia clasica pentru a putea fi folosite ca mijloc de plata. In primul rand, este important de stiut ca exista un numar finit de criptomonede. Apoi, cu cat sunt mai rare, cu atat sunt mai valoroase. Insa, adevarata valoare este data de oameni si de disponibilitatea acestora de a plati pentru un ceva virtual. Pe modelul economic cerere si oferta. 

Prima criptomoneda, si de altfel cea mai cunoscuta, este Bitcoin. In ultimii ani piata crypto a experimentat o serie de suisuri si coborasuri. Este inca o piata mica, insa se presupune ca in urmatorii ani piata cryptomonedelor se va dubla. Acest lucru inseamna ca toate criptomonedele existente la momentul respectiv pe piata isi vor dubla valoarea. Oare nu este timpul sa intelegem mai multe despre piata aceasta crypto, despre criptomonede si sa incepem sa investim in viitor?

Piata crypto este o oportunitate pentru investitii. Poate fi vazuta si doar ca o modalitate lejera de a face un ban in plus. Daca vrei sa vezi preturile criptomonedelor in timp real intra pe criptomonitor. Tot aici poti vedea un top criptomonede in functie de capitalizarea pietei si gasesti chiar si cate un ghid complet pentru aproape fiecare moneda in parte (ce este criptomoneda respectiva, ce face ea, cum o poti cumpara etc). Daca cumva preturile par mari pentru bugetul tau actual, sa stii ca poti investi si in fractiuni de criptomoneda. Da, da, waw.

Din punctul meu de vedere, principalul si marele avantaj al criptomonedelor este faptul ca este o moneda globala. Astfel, nu voi mai avea costuri de conversie valutara daca maine vreau sa fac un transfer sau sa achizitionez ceva de pe partea cealalta a globului pamantesc. Fara comisioane, fara costuri suplimentare sau costuri ascunse. Iar platile la nivel international ajung la fel de repede ca platile locale. Fiind o moneda digitala, ea se pastreaza tot in format virtual, intr-un portofel electronic. Sunt multe astfel de portofele din care sa poti alege: mobile, desktop si chiar hibride. Aici vreau sa atrag atentia unui lucru: este bine sa ai intotdeauna un backup al portofelului tau electronic, in caz ca ai probleme cu dispozitivul/software-ul. Eu sunt patita cu blogul, stiu ce zic. Nu este usor sa pierzi toata arhiva muncii tale sau toti banii investiti in monede digitale. Backup, backup, backup. Trebuie sa nu uitam de acest lucru odata cu prima activare a portofelului.

Eu am venit cu cateva informatii cheie, foarte pe scurt. Daca consideri ca vrei sa afli mai multe detalii, te rog sa intri pe link-ul mentionat mai sus si sa culegi tu singur toate informatiile de care ai nevoie. Succes pe piata crypto!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *