Aquaman

Aquaman

Regia: James Wan

Cu: Jason Momoa, Amber Heard, Nicole Kidman

Distribuit de Vertical Entertainment

In sfarsit il avem pe Aquaman ca personaj principal intr-un film de mare succes. Pana acum a fost prezent in DCEU (DC Extend Universe) ca personaj secundar si ne este foarte bine cunoscut din Justice League sau Batman vs Superman, iar astazi aflam povestea sa. De data aceasta, misiunea eroului este aceea de a salva de la dezastru cele doua lumi ale sale: atat Pamantul, cat si marea.

Aquaman sau Arthur Curry intrerpretat fabulos de Jason Momoa se afla la granita dintre aceste doua lumi care s-au respins reciproc dintotdeauna si lupta pentru a uni aceste doua lumi total diferite. Tatal sau este paznicul de far, iar mama sa este regina din adancuri, Atlanna, interpretata de nimeni alta decat Nicole Kidman. In incercarea sa zadarnica de a apropia cele doua lumi, Arthur va fi amenintat de fratele sau vitreg care se simte amenintat si incearca din rasputeri sa-si pastreze tronul in lumea din adancuri, chiar daca asta inseamna sa distruga atat lumea acvatica, cat si lumea de la suprafata apei.

 

Aquaman ne va surprinde din toate punctele de vedere, si cel mai important, ne ofera acel entertainment de calitate mult asteptat. Arthur nu este eroul sigur pe el, din contra, acesta nu se vede ca un erou si incearca sa-si traiasca din plin viata de om normal. Efectele speciale din lumea subacvatica mi-au taiat respiratia, mai ales ca sunt o zodie de apa si iubesc lumea subacvatica. Am descoperit un univers colorat si fascinant, dar si infricosator totodata. Desi finalul poate parea unul previzibil, caci in toate filmele cu supereroi te astepti ca acestia sa salveze lumea, sa faca hocus-pocus si totul sa se termine cu bine, in acest Aquaman origin story actiunea vine la pachet cu tot felul de rasturnari de situatie care va vor tine cu sufletul la gura. In concluzie da, Aquaman este un film care merita vazut, in special la IMAX.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *