In lumea paianjenului

Spider-Man: Into the Spider-Verse (Omul-Paianjen: In lumea paianjenului)

Regia: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

Cu: Hailee Steinfeld, Nicolas Cage, Mahershala Ali, Liev Schreiber, Jake Johnson

Distribuit de InterComFilm Distribution.

Spider-Man revine pe marile ecrane, spre bucuria nemarginita a fanilor sai. Cu totii cunoastem povestea tanarului Peter Parker care a fost muscat de un paianjen radioactiv si transformat in super-erou, devenind inamicul raufacatorilor.

Insaaaa, ce ati spune de… doi spider-man, sau poate trei.. nu doar unul. V-am starnit curiozitatea, asa-i? Atunci nu ramane decat sa mergeti sa vedeti noul Spider-Man in cinema, unde personajul principal nu este Parker de aceasta data, ci Miles Morales, din Brooklyn, un tanar afro-latin-american, care trece prin problemele tipice adolescentei. Parintii sai isi doresc tot ce este mai bun pentru fiul lor, asa incat il trimit la o scoala de pestrigiu din Manhattan, unde acesta incearca cu greu sa se acomodeze. Lucrurile o iau cu adevarat razna atunci cand este la randul sau muscat de un paianjen radioactiv, care ii ofera puteri supranaturale si pe care nu are nicio idee cum sa le controleze, ingreunandu-i astfel viata si mai mult. Pe masura ce Miles incearca sa faca fata situatiei, raul nu sta degeaba. Geniul raului Kingpin reuseste sa deschida un portal catre alt univers cu ajutorul unui accelerator nuclear, aducand in lumea lui Miles o serie de versiuni ale lui Spider-Man.

Spider-Man: Into the Spider-Verse este o poveste fresh, o versiune cu adevarat surprinzatoare, desi este vorba de aceeasi lupta clasica pentru a salva Universul. Este o animatie faina despre prietenie si maturizare, reusita din punct de vedere vizual si nu numai.

Oricine isi poate pune o masca de erou, mai greu este sa lupti cinstit pentru ceea ce este bine si corect. De fapt, nu masca te face super-erou, ci bunatatea si dreptatea. Este de ajuns sa vrei si sa ai curaj sa lupti pentru dreptate si poti schimba lumea. Pentru ca supereroii sunt oameni ca noi. Sau, oamenii ca noi sunt supereroi atunci cand militateaza pentru corectitudine si o lume mai buna. Fii si tu supererou.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *