“Familie de-a gata” este filmul care iti ofera mai mult decat te-ai fi asteptat

Instant Family (Familie de-a gata)

Regia: Sean Anders

Cu: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner, Julianna Gamiz, Gustavo Quiroz Jr

Distribuit de Ro Image 2000.

 

Ellie (Rose Byrne) si Pete (Mark Wahlberg) au muncit mult pentru un trai decent, iar acum ca au reusit sa obtina ceea ce si-au propus in prima faza decid sa schimbe ceva in viata lor monotona. Pete considera ca este prea tarziu ca la cei 41 de ani ai sai sa aiba grija de un nou-nascut, dar este acceptabil daca copilul ar avea 5-6 ani. Si astfel cei doi se hotarasc sa adopte un copil. Intreaga procedura de adoptie este destul de dificila, iar atunci cand lucrurile se complica risti sa te simti nesigur pe decizia pe care ai luat-o.

In urma unei situatii comice, Ellie si Pete decid sa o adopte pe adolescenta Lizzy. Doar ca Lizzy are un frate mai mic, Juan, si o sora si mai mica, Lita, de care evident nu poate fi despartita. Iata cum noua familie formata este acum in numar de cinci, nu de trei cum a fost planul initial. Si ca in orice familie, problemele nu intarzie sa apara. Unele iti starnesc rasul, altele insa te coplesesc si aproape ca ai varsa o lacrima daca nu te-ai gandi ca o sa arati penibil daca esti vazut cu lacrimi in ochi la un film ce se vrea a fi comedie. Ei bine, sa stiti ca nu este o comedie, este o semi-comedie-drama care aduce un mesaj important si te pune negresit pe ganduri.

Mi-a placut mult Lizzy (Isabela Moner) care este o adolescenta puternica si hotarata pe de o parte, dar atat de sensibila pe de alta parte. Copila tanjeste dupa afectiune si dupa mama ei naturala si spera ca intr-o zi sa fie din nou acasa alaturi de aceasta. La doar 15 ani ai ei adolescenta este capabila sa aiba grija de cei doi frati mai mici si reuseste sa-i stapaneasca in orice situatie. Este un exemplu pentru mama adoptiva. In definitiv, au atatea de invatat una de la cealalta, daca au rabdare una cu alta si incearca sa se inteleaga. Ellie poate invata sa fie mama, iar Lizzy sa fie copil si sa se bucure de adolescenta.

Filmul “Familie de-a gata” amuza, dar totodata emotioneaza publicul aducand in discutie un subiect interesant al zilelor noastre: ce inseamna sa fii parinte. Cu siguranta nu este usor, dar este frumos. Daca iti doresti asta, bineinteles. Scenariul ofera numeroase situatii nebune care sa-i determine pe parinti sa-si aminteasca cu nostalgie de aventurile prin care a trecut familia lor; iar pe cei care nu sunt inca parinti ii va impulsiona poate sa faca mai repede ceva demersuri in acest sens.

Familie de-a gata intra de vineri in cinematografe si merita sa ii dati o sansa. Mie mi-a depasit asteptarile si sunt convinsa ca la fel se va intampla si in cazul vostru. Vizionare placuta!

Inca ceva: Emil Calinescu (foto) a scris aici despre film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *