Mia si leul alb

Mia si leul alb (Mia and the White Lion)

Regia: Gilles de Maistre

Cu: Daniah De Villiers, Melanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan

Distribuit de Ro Image 2000.

Mia Owen este o adolescenta careia ii este foarte greu sa se adapteze in Africa de Sud, acolo unde familia ei s-a mutat pentru a se ocupa de o ferma de lei. In ziua de Craciun la ferma se naste un leu alb absolut adorabil, iar usor-usor intre Mia si Charlie se dezvolta o prietenie demna de admirat si invidiat. Mai ales ca aceasta relatie este una autentica, actrita Daniah De Villiers care o interpreteaza pe adolescenta Mia a petrecut mai bine de 2 ani si jumatate alaturi de leul alb si s-a creat o legatura speciala intre acestia.

Cand leutul alb Charlie ajunge la trei ani, Mia realizeaza ce se intampla de fapt la aceste ferme care cresc animale salbatice din Africa de Sud. Hotarata sa-l salveze pe Charlie, Mia fuge impreuna cu acesta in savana, in cautarea acelui tinut de legenda in care leul alb este miracolul mult asteptat, acea rezervatie in care animalele salbatice sunt libere.

Scenele filmate in mijlocul naturii si a animalelor m-au vrajit. Curajul actritei m-a facut sa tresar de cateva ori, asta poate si pentru faptul ca am empatizat mai mult cu mama Miei si i-am inteles temerile acesteia cand isi vedea copila in tarcul leului alb. Am simtit parca ce simte o mama atunci cand isi vede copilul in pericol, desi nu actrita Melanie Laurent (Alice Owen, mama Miei) mi-a transmis acest sentiment. Melanie Laurent este cam insipida in film, dar cumva este de inteles, pentru ca ideea filmului este ca publicul sa se concentreze pe adolescenta cea curajoasa, pe leul alb si pe pastrarea vietii salbatice din Africa. La fel de insipid este si Langley Kirkwood (John Owen, tatal Miei), in schimb Ryan Mac Lennan (Mick Owen, fratele Miei) este dulcel si reuseste sa transmita emotie publicului.

Un film manifest impotriva impuscarii leilor, Mia si leul alb este o poveste frumoasa despre dragostea dintre copii si animale si o lectie despre curaj si prietenie, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

De vazut si poate chiar de revazut intr-o seara frumoasa cu dor de calatorii fabuloase si planuri de pus in aplicare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *