Piesa pentru frate si sora 

de Tennessee Williams

Regia: Iris Spiridon

Scenografie: Cristina Milea

Distributia: Ioana Marcoiu (Clare), Istvan Teglas (Felice)

Un spectacol care face parte din programul 9GTeatrul National Bucuresti, Sala Mica

O piesa grea interpretata cu maiestrie de doi tineri si talentati actori. Doi actori captivi intr-un teatru spun povestea a doi frati inchisi in propria lor casa. In aceasta casa tatal le-a ucis mama, apoi s-a sinucis, iar cei doi frati se tem sa mai iasa in lume, sa se expuna privirii vecinilor si sa raspunda intrebarilor autoritatilor.

Frica este cea mai grea povara a unui suflet. Te macina pe interior, te sufoca si te paralizeaza. Tocmai de aceasta, Piesa pentru frate si sora este o piesa grea, o piesa care provoaca la introspectie si pune la incercare imaginatia spectatorului.

Pe langa frica, spectacolul mai vorbeste despre izolare, emotii puternice, nesiguranta, libertate si poate chiar despre nebunie. Decorul m-a fascinat. Este original, creativ, viu. Povestea mi-a placut, desi este o poveste stranie. Relatia celor doi frati este ciudata, nu se dezlipesc unul de celalalt, parca abuzeaza emotional unul de celalalt, chiar am avut senzatia groaznica de incest, la un moment dat.

Teatrul este casa actorului. Si niciodata un actor nu trebuie sa fie prizonier, voluntar sau involuntar, in casa lui. Din contra, actorul trebuie sa primeasca in casa lui oameni frumosi, oameni care il apreciaza, sa iasa apoi in lume, sa fie vazut, admirat, laudat.

Pe Ioana Marcoiu am vazut-o pentru prima oara pe scena si mi-a placut mult. Energica, expresiva, jucausa, Ioana Marcoiu este din poveste. Pe Istvan Teglas l-am mai vazut In parc (Regia: Radu Iacoban) si in Le salon de enfants terribles (regia: Iris Spiridon). Felicitari, dragilor!! Sa va vad in tot mai multe spectacole de acum, la fel de frumosi si talentati.

Au mai scris: Emil, Luciana, Adriana.

3 comments on “Piesa pentru frate si sora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *