Musca spaniola

In repertoriul Teatrului Evreiesc de Stat se regasesc cateva comedii deosebite precum: Amantul, Azilul Amantilor, Carre de asi…cu valet!, Mic si-al dracu, Purimspil – o comedie. Acum la final de stagiune 2014-2015 se adauga o noua comedie repertoriului generos al TES: Musca spaniola, dupa Franz Arnold si Ernst Bach.

Regia: Andrei Munteanu

Distributia: Mihai Ciuca, Roxana Guttman, Iolanda Covaci, Cornel Ciupercescu, Anka Levana, Nicolae Botezatu, Marius Calugarita, Mircea Dragoman, Rudi Rosenfeld, Maia Morgenstern, Mihai Prejban, Dorina Paunescu

Decor: Puiu Antemir

Costume: Anca Lazar

 

Paula (Iolanda Covaci), o tanara si frumoasa domnita este indragostita nebuneste de un tanar avocat, Fritz (Marius Calugarita). Inima ii bate cu putere si ochii ii stralucesc de bucurie ori de cate ori vorbeste sau se intaneste cu iubitul ei. Iubirea lor este pura, frumoasa, puternica. Doar ca parintii fetei nu sunt de acord cu aceasta iubire. Dna Klinke (Roxana Guttman), mama tinerei a stabilit deja cu cine urmeaza sa se casatoreasca fiica sa. Dl. Klinke (Mihai Ciuca), tatal tinerei este avocat si gandul ii este doar la marele sau proces: afacerea cu mustar. Iubitul fiicei sale este chiar avocatul care pledeaza contra, asadar.. cum sa fie de acord cu aceasta iubire? Nici in ruptul capului.

 

Tanara este devastata. Nu poate trece peste cuvantul parintilor ei, dar il iubeste mult pe avocat si nici macar nu vrea sa-l cunoasca pe baiatul modest si cuminte ales de mama sa pentru ea.

Cand tanarul avocat vine sa ceara mana domnitei, afla toate cele puse la cale si nu ezita sa-si arate dibacia in arta cuvintelor si sa incurce putin lucrurile. Mai ales ca sansa este de partea lui. Tanarul a aflat de celebra musca spaniola si stie cum sa foloseasca fiecare informatie in favoarea sa.

 

Musca spaniola este o frumoasa si seducatoare dansatoare de flamenco. In urma cu 25 de ani avocatul – tatal domnitei – a avut o aventura cu musca spaniola. Si nu a fost singurul barbat de vaza din oras care a avut o aventura cu aceasta dansatoare de flamenco.

 

Musca spaniola este o comedie moderna si colorata, cu multe incurcaturi amuzante si replici senzationale, actori talentati  si o poveste pe masura. O comedie seducatoare precum dansatoarea de flamenco, pe care mi-ar placea sa o revad in toamna cand se deschide noua stagiune.

Femeile sunt precum mustarul: daca se usuca, nu le mai ia nimeni. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *