Evadare din Biblioteca Domnului Lemoncello

Asa-i ca iubesti aventura si misterul? Nici nu este nevoie sa-mi raspunzi, stiu ca am dreptate din moment ce esti aici. Iti place sa te joci? Ai fost vreodata la un Escape Room? Eu am fost in numeroase randuri si mi-a placut fiecare camera in parte si fiecare aventura experimentata. Este antrenant, captivant si amuzant. Orice aventura, orice joc te confrunta cu tine, iti testeaza rabdarea si inteligenta, te ajuta sa te cunosti mai bine, te provoaca sa fii atent la detalii, sa gandesti si sa gasesti solutii aplicabile si creative la diferite probleme. Iti da energie, iti da o stare de bucurie, iar atunci cand iesi castigator esti mandru de tine. Din jocuri invatam intotdeauna cate ceva.

– Cand joci un joc ca Nu te supara, frate si esti trimis inapoi trei casute, te lasi pagubas? 

– Nu, daca sunt trimis inapoi, joc mai inversunat, fiindca stiu ca trebuie sa gasesc un mod ca sa recuperez si sa trec mai departe. …. Nu te poti da batut decat atunci cand chiar a castigat altcineva. 

Ce-ai zice daca te-as provoca acum sa intri in biblioteca domnului Lemoncello, care este super securizata si plina de mistere, sa dezlegi enigmele, sa gasesti usa secreta si sa evadezi?

 

Evadare din Biblioteca Domnului Lemoncello, de Chris Grabeenstein este o noua aparitie in colectia “Aventura si Mister” a Editurii Corint Junior.

De-a lungul timpului, domnul Lemoncello a inventat tot felul de jocuri care i-au cucerit pe copiii din Alexandriaville. Kyle si fratii sai mai mari sunt de-a dreptul incantati de aceste jocuri, in special de jocul cu cartonase al Domnului Lemoncello. Intr-o zi, in drum spre scoala Kyle afla ca domnul Lemoncello a proiectat noua biblioteca din oras si pregateste un eveniment deosebit cu ocazia deschiderii acesteia. 12 copii de 12 ani urmeaza sa petreaca o noapte in biblioteca cu carti, jocuri si multe alte surprize. Kyle isi doreste tare mult sa participe la eveniment si ar face orice pentru asta.

Romanul mi-a amintit de copilarie, de jocurile copilariei, de scoala, de toate experientele frumoase traite la jocurile de evadare reala, de cartea si filmul Jocurile Foamei, de filmul Jumanji. Mi-a placut mult “Evadare din biblioteca domnului Lemoncello”. Este antrenant, misterios, le insufla copiiilor dragostea de lectura, ii indeamna sa isi foloseasca mintea si sa fie creativi, ii invata ce inseamna o echipa, ce inseamna sa (se) joace in echipa, sa existe fair-play, sa nu fure si sa comunice intre ei. Sa aiba grija de cartile din biblioteca, precum si de camarazii lor.

Cunoasterea neimpartasita ramane necunoscuta. 

 

*

Care este jocul preferat al copilariei tale si de ce? 

Mie cel mai mult mi-a placut Tintar. Si imi placea tare mult sa-l joc cu bunicii, de fiecare data cand mergeam pe la ei. Si cum ei nu aveau jocul asta, improvizam: desenam pe un carton liniile si luam niste nasturi din cutia de croitoreasa a bunicii sa-i folosim pe post de pioni. Ce vremuri frumoase…

 

Comments

 1. constantin maricica

  Ratele si vanatorii e jocul copilariei mele si imi placea pentru ca trebuia sa fiu extrem de atenta, sa intuesc unde va lovi mingea, sa fiu agila si sa fiu in echipa!

  1. Raluca

   Ioi, dragilor…ma refer la jocuri gen boardgames. Ca acestea au legatura cu povestea noastra din carte. Intr-o biblioteca nu te poti juca nici “Ratele si vanatorii”, nici fotbal.
   De asta am si dat exemplul cu jocul “tintar”.

    1. Raluca

     Am sa las comentariile. Nu am zis ca le sterg sau ca nu participati la concurs. Am spus doar ca ma asteptam la jocuri – boardgames – ca despre asta e vorba in carte. Atat. 🙂

 2. TEODORA GAINA

  Ţomanap, fazan, telefonul fara fir, frunza, nu te supara frate, avioane ..oh doamne cate si mai cate…cum sa fie numai unul? Asa socializam, asa ne dezvoltam motricitatea, asa faceam anumite lucruri pe care copii nostri refuza din comoditate sa le mai faca. “De ce sa scriu o scrisoare cand pot da un mail sau un sms!?”

 3. Cazacu Madalina

  Jocul copilariei mele a fost ‘Piticor’.Era preferatul meu si ma rugam de toata lumea sa se joace cu mine:D De cele mai multe ori imi obligam papusile sa se joace cu si nu ma refuzau,si lor le placea Piticot

  1. Laur Alexander

   Imi placeau Remi si Bunul gospodar pentru ca ma faceau sa gandesc. La Scrabble – inventam cuvinte, iar la Enigma – inventam idei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *