Cateva sfaturi pentru alegerea fotografului de nunta

Nu stii ce fotograf sa alegi pentru nunta? Aceste sfaturi de vor ajuta sa iei decizia corecta

 

Nunta reprezinta cel mai important eveniment din viata unui cuplu de indragostiti, fapt pentru care organizarea acesteia implica foarte multa seriozitate si minutiozitate. Daca pentru unii poate parea o sarcina simpla cea de a gasi un fotograf pentru nunta, pentru miri reprezinta o adevarata misiune.

(Jadoris – Fotografie nunta Cami si Darius)

Stiu ca nu e usor pentru tine sa faci asta, insa cu putina documentare, sunt absolut sigura ca vei reusi sa semnezi contractul cu cel mai bun fotograf, care nu doar ca va putea sa iti ofere servicii de prima clasa si un album foto absolut impresionant, ci sa fie disponibil sa faca asta pentru un pret accesibil. Pe scurt, iata cateva sfaturi ce iti vor fi de mare folos in aceasta perioada destul de agitata:

  • Porneste cautarile din timp

E destul de logic ca acei fotografi cu adevarat renumiti pentru rezultatele spectaculoare isi programeaza evenimentele chiar si cu 2 ani inainte. Asadar, pentru a nu fi nevoita sa alegi colaborarea cu unul mediocru si mai putin profesionist, iti recomand sa il contactezi imediat ce l-ai gasit. De preferat este sa iei legatura cu un an inainte de a avea loc nunta ta. In acest fel te vei asigura ca este liber sa participe la cea mai importanta zi din viata ta si sa te fotografieze in adevarata ta splendoare.

  • Analizeaza bine albumele fotografilor

Pentru a lua decizia corecta, este esential sa analizezi pana la cel mai mic detaliu fotografiile pe care le-a realizat de-a lungul carierei sale. De altfel, daca observi ca intotdeauna adopta acelasi stil, iar tie nu iti place in mod deosebit, iti recomand sa nu optezi pentru serviciile lui.

Fii sigura ca fotograful este capabil sa adopte mai multe stiluri, astfel incat sa se plieze cu succes si pe cerintele tale. La urma urmei, tie si partenerului tau trebuie sa va placa in primul rand, cu toate ca si fotograful are uneori un cuvant de spus, atat timp cat este bine informat si documentat.

  • Afla daca il pasioneaza cu adevarat ceea ce face

Atunci cand un fotograf face asta din placere, inseamna ca in permanenta se documenteaza, isi achizitioneaza cele mai bune scule si face tot posibilul ca rezultatul sa fie atat pe placul clientilor sai, cat si a lui.

Totusi, cum iti poti da seama daca e pasionat de arta vizuala? Cu siguranta are un cont pe o retea de socializare sau un site, asa ca daca observi ca are poze din viata personala care sa aiba in prim plan atat portrete, cat si peisaje, e cert ca face asta din pura placere.

  • Beneficiaza de scule moderne?

Cu toate ca abilitatile unui fotograf nunta sunt foarte importante, la fel ca si imaginatia, esentiale sunt si sculele cu care acesta lucreaza. Atat timp cat sunt de ultima generatie, cu certitudine si pozele vor fi cu adevarat impresionante. In plus, atunci cand le mai retuseaza in cadrul unui program, rezultatul va fi mai mult decat cel visat. Cu toate ca achizitionarea acestora implica sume uriase de bani, atat timp cat face ce ii place si a economisit de-a lungul evenimentelor la care a participat in calitate de fotograf, isi va permite sa investeasca in aparatura.

 

Acestea fiind spuse, chiar daca nu e cea mai simpla misiune pentru tine, urmand sfaturile mentionate in cadrul acestui articol, vei reusi sa il angajezi pe cel de care intr-adevar ai nevoie pentru a te bucura de un album foto de poveste.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *